Politika
01.02.2018. 17:01
R.E./Tanjug

PROMENILI PLOČU: Tači i Haradinaj poručili da Specijalni sud ne može i neće biti ukinut

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je da Specijalni sud za zločine OVK na Kosovu i Metohiji ne može i neće biti ukinut, preneo je prištinski Gazetaexpress.

"Specijalni sud ne može biti ukinut i neće biti ukinut. To je stav države, a ne mišljenje", rekao je Tači na konferenciji za novinare povodom 10. godišnjice jednostranog proglašenja kosovske nezavisnosti.

Ovaj medij podseća da je i premijer Ramuš Haradinaj odustao od podrške ukidanju Specijalnog suda, te da je to saopštio sinoć u intervjuu Dojče veleu.

Specijalni sud je formiran na osnovu odluke kosovskog parlamenta od 2015.

Tači je ranije izjavio da je odluka o formiranju Specijalnog suda nepravedna i da se prilikom njenog donošenja saglasio zbog toga što je bio pod velikim pritiskom međunarodne zajednice.

Inače, inicijativa za ukidanje Specijalnog suda koja je u prvom trenutku imala podršku trojice predstavnika vlasti u Prištini naišla je na žestoke kritike ambasadora zemalja Kvinte, posebno američkog ambasadora Grega Delavija koji im je zapretio da će, ukoliko inicijativa bude prihvaćena u parlamentu, oni trpeti ozbiljne posledice.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
mist
6°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve