Politika
09.09.2018. 10:37
R.E./Agencije

PROTESTI NA KOSOVU: Blokiran put ka opštini Srbica, KFOR i KPS ne mogu da osiguraju bezbednost

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Stotine Albanaca, među kojima su i veterani OVK iz Glogovaca i Srbice, blokirali su jutros bagerima, šleperima i balvanima put prema selu Banje, u opštini Srbica.

KFOR i KPS otkazuju, tvrde da ne mogu da osiguraju bezbednost. Prisutan je sve veći broj naoružanih ljudi.

U pitanju je put kojim bi predsednik Srbije Aleksandar Vučić treba da prođe danas. Kako je naveo ministar obrane Aleksandar Vulin, to čine naoružani veterani terorističke OVK i da za to odgovornost snosi Kadri Veselji.

VULIN: Na pet mesta na KiM se puca, odgovoran Veselji

Na snimcima koje je RTS emitovao vidi se veća grupa demonstranata na putu, među kojima su bili i oni koji su pokazivali rukama znak albanskog dvoglavog orla i nosili transparente protiv posete Vučića Kosovu i Metohiji.

RTS podseća da je Srbica u potpunosti naseljena Albancima, a da se u selu Banje nalazi oko 300 srpskih kuća.

Vučić danas nastavlja dvodnevnu posetu KiM uručivanjem donacije Kliničko bolničkim centrima u Kosovskoj Mitrovici i Gračanici, a potom će obići radove na izgradnji naselja "Sunčane doline" u Zvečanu.

Vučić je jutros obišao Kliničko bolnički centar Kosovska Mitrovica. Predsednik Srbije je tom prilikom uručio vrednu opremu i vozila za KBC Mitrovica i KBC Gračanica: dva potpuno opremljena saniteta, moderni ultrazvuk, operacioni sto za ginekološku salu, transportni inkubator, veći i manji doboš za sterilizaciju, materijal za operacionu salu i drugu opremu. Vučić je u KBC razgovarao o dodatnim ulaganjima, kako bi taj Klinički centar bio najbolji i najmoderniji.

Planirano je da oko 10 sati Vučić bude u selu Banje u opštini Srbica, a u podne će se sa gradskog trga u Kosovskoj Mitrovici obratiti građanima.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve