PUTIN ODLIKOVAO VUČIĆA ORDENOM ALEKSANDRA NEVSKOG: Za doprinos razvoju saradnje Srbije i Rusije

PUTIN ODLIKOVAO VUČIĆA ORDENOM ALEKSANDRA NEVSKOG: Za doprinos razvoju saradnje Srbije i Rusije

Foto: Predsedništvo Srbije


Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je ukaz o odlikovanju predsednika Srbije Aleksandra Vučića ordenom Aleksandra Nevskog za veliki doprinos u razvoju saradnje dveju država, javila je pres služba Kremlja, preneo je Sputnik.

“Šef ruske države je potpisao ukaz o nagradjivanju predsednika Srbije Aleksandra Vučića ordenom Aleksandra Nevskog za veliki lični doprinos razvoju višestrane saradnje sa Ruskom Federacijom”, navodi se u saopštenju.

Mediji su u oktobru pisali da će Vučić biti odlikovan jednim od najvećih ruskih priznanja koje retko dobijaju strani državljani a posle 100 godina orden je dodeljen Srbinu, naveo je Sputnjik.
Orden Svetog Aleksandra Nevskog, dobili su, izmedju ostalih, Milan Obrenović, Aleksandar Кaradjordjević, a poslednji put je dodeljen Nikoli Pašiću.

Čepurin čestitao Vučiću na visokoj nagradi
Ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Čepurin čestitao je danas predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na visokoj nagradi koju je dobio.”Danas, 7. januara, ukaz o nagradjivanju Aleksandra Vučića ordenom Aleksandra Nevskog potpisao je Predsednik Rusije Vladimir Putin,” napisao je Čepurin na svom Tviter nalogu i objavio snimak ukaza.

 

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar