Politika
23.11.2018. 19:25
R.E./Beta

RAMUŠ HARADINAJ NA SASTANKU SA AMBASADORIMA KVINTE I ŠEFICOM EU: Takse na robu iz Srbije ostaju do daljnjeg, dok se ne ostvari cilj zbog kog su i uvedene

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj danas je na sastanku s ambasadorima petorke i šeficom kancelarije EU na Kosovu rekao da odluka Vlade o uvodjenju taksi na robu iz Srbije i BiH ostaje na snazi do ostvarivanja ciljeva zbog kojih je doneta.

Vlada Kosova saopštila je da je Haradinaj upoznao ambasadore SAD, Velike Britanija, Francuske, Nemačke, Italije i EU o odluci o taksi od 100 odsto za proizvode iz Srbije i BiH i rekao da je njegova Vlada bila prinudjena da preduzme tu meru zbog neprestanih prepreka koje Srbija postavlja Kosovu.

Haradinaj je dao garancije ambasadorima da je situacija na Kosovu mirna i da je Vlada opredeljena da zaštiti red i mir za sve gradjane Kosova, negirajuči navode o humanitarnoj krizi na severu Kosova.

Kosovski premijer je rekao da gradjanima Kosova bez obzira gde žive i etničke pripadnosti neće nedostajati nijedan osnovi prehrambeni ili farmaceutski proizvod i ocenio da su "izjave srpskih političara samo neistinito i neprihvatljivo propagandno delovanje o realnosti u zemlji".

On je rekao da je Vlada opredeljena da obezbedi mir i stabilnost i pozivao sve gradjane, posebno na severu Kosova, da doprinose učuvanju i unapredjenju javnog mira.

Haradinaj je zahvalio ambasadorima petorke na "stalnoj i svestranoj podršci" Kosovu i pozvao ih je da budu objektivni što se tiče procene situacije na Kosovu.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
15°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve