Politika
22.08.2018. 12:00
R.E./Beta

RASIM LJAJIĆ: Naredni sastanak Vučića i Tačija ključan za rešavanje kosovskog pitanja

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić izjavio je danas da je naredni sastanak predesnika Srbije i Kosova Aleksandra Vučića i Hašima Tačija u Briselu ključan za rešavanje kosovskog pitanja i da će posle tog sastanka biti jasnije da li će to pitanje biti rešeno ili će to biti još jedan neuspešan pokušaj rešavanja.

Ljajić je za televiziju Prva kazao da je predsednik Kosova Hašim Tači u težoj poziciji od Vučića, jer su na Kosovu svi protiv rešenja kosovskog pitanja.

"Opozicija na Kosovu koristi sličnu retoriku kao veći deo javnosti u Srbiji, jer oni kažu da im odgovara zamrznuti konflikt, da 20-30 godina ne pregovaraju, jer vreme radi za njih, dok je Srbiji u interesu da pregovara", kazao je Ljajić.

On je dodao da nije optimista da će se pitanje Kosova rešiti brzo, jer u prištinskoj javnsti preovladava uverenje da Srbija u pregovorima može dobiti više nego što trenutno ima, a Kosovo je to koje mora da čini ustupke da bi se do rešenja došlo.

Ljajić je ocenio da su svi u Vladi saglasni da pitanje Kosova mora da se reši i da su sve opcije legitimne, osim rata i prihvatanja zamrznutog konflikta.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
15°C
23.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve