“RAZMILEĆEMO SE PO HRTKOVCIMA”: Šešelj ne odustaje od “radikalskog đurđevdanskog uranka”

“RAZMILEĆEMO SE PO HRTKOVCIMA”: Šešelj ne odustaje od “radikalskog đurđevdanskog uranka”


Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj kaže da ne odustaje od odlaska u Hrtkovce 6. maja. Podsetimo, policija je zabranila sva okupljanja u Hrtkovcima za 6. maj.

On je na konferenciji u Skupštini Srbije, prenosi N1, poručio da će svakako ići u Hrtkovce i da pristalice radikala neće mitingovati, već će se, kako je rekao, “razmileti” po selu.

– To će biti radikalski đurđevdanski uranak. U 11 sati, 6. maj. Mitinzi su slobodna stvar, na našim skupovima nikada nije bilo nasilja i nema nikakvog razloga za zabranu. Nama ne smeta kontramiting, jer postoji tačno mesto gde ćemo mi biti. Naše pravo niko ne sme da ukida i osporava. U svakoj varijanti 6. maja idemo u Hrtkovce, molimo Boga da bude lepo vreme, da ne bude blata – rekao je Šešelj.

On navodi da će skup obezbeđivati SRS i da će imati uniforme i odeću koja je propisana za tu vrstu obezbeđivanja.

– Mi nikada nismo izazivali tuče sa policijom, ako nas policija spreči, mi ćemo šetati po Hrtkovcima. Ako nas policija napadne, mi ćemo odmah da sednemo na zemlju. To je naša stara taktika, tada policija ne tuče. Ako skup bude zabranjen – tako ćemo postupiti – rekao je Vojislav Šešelj.

On je proučio da nemaju napismeno da je skup zabranjen, već samo reč ministra Stefanovića.

– Mi, ipak, idemo, ali u tom slučaju neće biti ozvučenja, neće biti bine, to policija može da spreči. A da spreči građane da slobodno hodaju – to je malo teže. Ako blokiraju ulaz iz pravca Rume i iz pravca Šapca, mi smo prilično snalažljivi, pa ćemo preko livade. Ovo je borba za naše pravo da držimo skupove – rekao je on.

Stefanović: Meštani da budu mirni

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da u Hrtkovcima neće biti odobreno nijedno okupljanje 6. maja, podseća N1.

– Više političkih organizacija najavilo je skupove. Neće biti dozvoljeno organizovanje bilo kakvih skupova u Hrtkovcima – rekao je Stefanović i dodao da meštani Hrtkovaca mogu da budu mirni.

Srpska radikalna stranka najavila je da će 6. maja održati miting u Hrtkovcima, mestu u Vojvodini u kome je predsednik SRS-a Vojislav Šešelj pre 26 godina, prema pravosnažnoj presudi suda u Hagu, počinio ratni zločin.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar