Politika
08.02.2018. 17:02
R.E.

REAKCIJE IZ HRVATSKE NA VULINOVU IZJAVU: "Vučić da kaže svojim saradnicima da paze što govore"

vulin-12.jpg

Nakon izjave ministra odbrane Srbije Aleksandra Vulina da će predsednika Aleksandra Vučića u Hrvatskoj "dočekati ustaše" stigle su i reakcije iz Zagreba.

Naime, Vulin je izjavio da "nije siguran da je u Hrvatskoj reč o povratku ustaštva, jer ustašluk i ustaše nikad nisu izašli iz politike Hrvatske, iz javnog života Hrvatske".
On je za Pink televiziju ponovio da je protiv odlaska predsednika Vučića u Zagreb i da će ga tamo "dočekati ustaše".

"Ja sam rekao da mislim da ne treba da ide, on je prelomio i odlučio i nema šta tu više da se raspravlja. Pa vidite čime ga dočekuju - skupiće se ustaše tamo na trgovima i demonstriraće protiv njegovog dolaska, kao da je on molio da dođe, kao da njegova poseta može da donese neko zlo. Može da donese samo dobro. Šta da kažete takvim ljudima. Zato što je Srbin koji ima hrabrosti da kaže mi smo Srbi i imamo svoje interese i branićemo Srbe koji žive na prostoru Hrvatske i nemoj da se radujete Oluju nećete ponoviti i zato ga nazivaju bahatim i zato je sve najgore", naglasio je Vulin.

Na ove Vulinove navode odgovorio je predsednik hrvatskog Sabora Gordan Jandroković ističući da takva izjava ne doprinosi pozitivnom okruženju koje bi trebalo da bude vezano uz posetu predsednika Srbije Vučića.

"To su signali koji su destruktivni i mogu pokvariti sve napore koji su dosad učinjeni da bi do tog susreta uopšte došlo i da bi on dao i određen pozitivan rezultat. To je posao koji bi sam predsednik Srbije trebalo da uradi jer Vulin je njegov blizak saradnik. Trebalo bi da kaže svojim saradnicima da paze što govore", dodao je Jandroković, prenosi hrvatski portal "Dnevnik".

Takođe, da ove izjave ne doprinose dijalogu smatra i predsednik Kluba HDZ-a Branko Bačić, koji je u intervjuu za novilist.hr rekao da bi "bilo dobro od Vučića čuti što misli o nedavnim mitomanskim izjavama ministra Dačića i Vulina".

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
14°C
22.10.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve