Društvo
31.03.2016. 13:49
ekspres

SVAKO NA SVOJ NAČIN: Rogozin i Đukanović čestitali Šešelju slobodu

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Ko će mu, međutim, vratiti zdravlje narušeno u zatvoru i javnim šikaniranjem, zapitao se Dmitrij Rogozin na svom Tviter nalogu

BEOGRAD - Potpredsednik Vlade Rusije Dmitrij Rogozin i crnogorski premijer Milo Đukanović čestitali su  lideru radikala Vojislavu Šešelju oslobađajuću presudu pred Haškim tribunalom.

"Čestitam svom prijatelju na pobedi! Međutim, ko će mu vratiti zdravlje narušeno u zatvoru i javnim šikaniranjem?", zapitao se Dmitrij Rogozin na svom Tviter nalogu.

Đukanović je izjavio da ga presuda Šešelju nije iznenadila, jer i "nije imao očekivanja od suda u Hagu".

"Konstatujem činjenicu da je sud u Hagu završio proceduru i oslobodio Šešelja. Drago mi je što je svaki čovek slobodan. Više volim da je svako slobodan nego da je svako utamničen, bez obzira na to da li se slažem ili ne. Što se mene tiče, primam k znanju i čestitam slobodu Šešelju", rekao je Đukanović.

Na drugoj strani, bivši visoki predstavnik u BiH Karl Bilt nije krio razočarenje presudom.

"Neverovatno je, najblaže rečeno, da je Tibunal oslobodio srpskog ultranacionalistu Vojislava Šešelja svih optužbi", napisao je Bilt na Tviteru.

Britanski stručnjak za Balkan Tim Džuda bio je konkretniji u svom komentaru.

"Argument da je Šešelj raspoređivao paravojne dobrovoljce da bi zaštititi civile spada u domen fantazije", napisao je Džuda na Tviteru.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
5°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve