Društvo
04.03.2016. 12:33
ekspres

Rojters i AP o izborima u Srbiji: Vučić će opet biti premijer

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Svetske agencija AP i Rojters prenele su vest o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora u Srbijiuz procenu da će aktuelni premijer Aleksandar Vučić najverovatnije ponovo biti na čelu Vlade Srbije.

– Uveliko se očekuje da će Vučić voditi narednu srpsku vladu – navodi američka agencije Asošijeted pres (AP), podsećajući da je Srpska napredna stranka sada u koalicionoj vladi sa nekoliko manjih partija.

Srpska napredna stranka “daleko je ispred” ostalih političkih stranaka, prenosi britanska agencija Rojters, pozivajući se na ankete javnog mnjenja.

“Vučić će najverovatnije dobiti drugi mandat”, navodi Rojters u tekstu u kojem prenosi da je Vlada Srbije uputila srpskom predsedniku Tomislavu Nikoliću predlog da raspusti parlament i raspiše vanredne parlamentarne izbore.

 

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Članovi Glavnog odbora Srpske napredne stranke Goran Knežević , Zorana Mihajlović, Bratislav Gašić, Nikola Selaković, Igor Mirović i Nebojša Stefanović tokom obracanja predesdnika stranke Aleksandra Vučića na pocetku sednice GO koja se održava u sali Madlenijanuma.

Rojters podseća da SNS ima 158 od 250 mesta u parlamentu i ističe da kritičari smatraju da SNS pokušava da iskoristi veliku podršku u narodu, koju pokazuju ankete, pre nego što počnu da se osećaju bolne posledice reformi, kao što su otpuštanja u javnom sektoru.

“Investitori izgleda veruju da će buduća vlada SNS primenjivati reforme na koje se obavezala u sklopu dogovora sa MMF-om o zajmu 1,2 milijarde evra. Međutim, postoje rizici da će izborna kampanja usporiti reforme neophodne za smanjenje javnog duga, koji sada iznosi 75 odsto nacionalnog dohotka”, navodi britanska agencija.

(Telegraf.rs / Tanjug

 

 

 

 

 

 

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve