ŠARLO AKROBATA

ŠARLO AKROBATA

(BETAPHOTO/EMIL VAS/EV)


Kako je Vuk Jeremić završio u bordu direktora drugog najvećeg investicionog fonda na svetu, koji to i nije. Dupla negacija – niti je on u bordu direktora, niti je “Partners grup” zaista toliko veliki

Negde u ovo vreme prošle godine na godišnjem sastanku akcionara “Partners grupa” u Baru, u Švajcarskoj, promovisana je nova investiciona globalna strategija tog fonda zasnovana na održivom razvoju. Fond koji je oformljen za ovu namenu i u koji će biti investirana jedna milijarda dolara nazvan je “PG impakt”. U komunikeu nakon sastanka javnost je obaveštena da je napravljen i savetodavni odbor koji čine Urs Vitlibah, jedan od osnivača “Partners grupa” i član borda direktora, Cezar Purisima, nekadašnji ministar finansija u vladi Filipina od 2010. do 2016. godine, i Vuk Jeremić, nekada predsedavajući 67. saziva Skupštine Ujedinjenih nacija. Naglašeno je da je to eksterno telo, dakle formirano od ljudi koji se nalaze van matičnog fonda “Partners grup”.

Termini koji se pojavljuju u ovim suvoparnim saopštenjima zaslužuju malo više pažnje čitalaca jer se iz njih da naslutiti priroda i svrha pomenutih poslova, investicija, fondova i s tim u vezi titula, bilo da su one savetodavne ili izvršne. Ovo naročito treba imati u vidu nakon nedavnog TV duela jednog od lidera Saveza za Srbiju Vuka Jeremića i predsednika LDP Čedomira Jovanovića. U toj emisiji, Jeremić, upitan da odgovori na pitanje kako zarađuje za život, odgovorio je da je on u bordu direktora drugog najvećeg fonda na svetu “Partners grupe” iz Švajcarske. Kao što smo videli na početku teksta, to baš i nije slučaj, ali šta je navelo Jeremića da dovede u zabludu auditorijum? Dva su moguća odgovora, namera koja se oslanja na neukost gledalaca i javnosti ili, što je možda još gore, neznanje.

 

Opširniji tekst pročitajte u najnovijem broju Ekspresa, koji se od petka nalazi u prodaji na kioscima

© Zabranjeno je preuzimanje tekstova kao i njihovih delova. Neovlašćeno preuzimanje smatra se kršenjem autorskih prava

 

1 comment

Dodajte komentar
  1. 1
    Jackal

    In particular, the SDGs relating to education, healthcare, energy access, clean energy, and social inclusion have been focal points of Partners Group’s investment activities and will also be the focus of PG LIFE’s investment strategy. To support the launch of PG LIFE, Partners Group is assembling an external council to provide advice on strategic aspects including impact measurement methodology. Confirmed members of the PG LIFE International Advisory Council include Vuk Jeremic, President of the 67th session of the UN General Assembly, and Cesar Purisima, Secretary of Finance for the Philippines from 2010 to 2016.

+ Ostavite komentar