Šešelj gazio hrvatsku zastavu, psovao delegaciju hrvatskog Sabora

Šešelj gazio hrvatsku zastavu, psovao delegaciju hrvatskog Sabora


Srpska radikalna stranka saopštila je danas da je predsednik SRS Vojislav Šešelj ispred Skupštine Srbije “izgazio hrvatsku zastavu” i psovao delegaciju Sabora Hrvatske koja se nalazi u zvaničnoj poseti Srbiji.

U saopštenju se navodi da je Šešelj oko 12 ušao u zgradu Skupštine Srbije i da je sa njim bio narodni poslanik SRS-a Filip Stojanović.

“Kada je na ulazu u Skupštinu ugledao hrvatsku zastavu, pritrčao je, oborio steg na beton, pokušao da iscepa zastavu, a onda su je on i Filip Stojanović gazili nogama.
 Pet članova obezbeđenja nisu bili u stanju da im otmu zastavu i steg”, piše u saopštenju.

Dodaje se da su Šešelje i Stojanović potom ušli u skupštinsko predvorje, gde se nalazila delegacija Sabora, kojoj je Vojislav Šešelj uputio niz psovki.

Gojković osudila pokušaj Šešelja da ugrozi dostojanstvo Skupštine Srbije i hrvatske delegacije

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković najoštrije je danas osudila “brutalni pokušaj” lidera radikala Vojislava Šešelja da ugrozi dostojanstvo Skupštine Srbije i delegacije Sabora Hrvatske.

“Iskazano nepoštavanje prema državnim simbolima Hrvatske, čija se delegacija na čelu sa predsednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem nalazi u prvoj istorijskoj poseti Srbiji, nedopustivo je i predstavlja uvredu i za srpski narod koji se diči tradicijom gostoprimstva”, istakla je Gojković u saopštenju.

Kako je navela, incidenti i provokacije ove vrste, bilo da se dešavaju u Beogradu, ili u Zagrebu, kao što je bio slučaj prilikom nedavne posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ne mogu i neće dovesti u pitanje čvrstu rešenost Srbije da gradi i unapredjuje dobrosusedske odnose sa Hrvatskom, zarad budućnosti naših gradjana, mira i stabilnosti u regionu.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar