Politika
23.11.2018. 18:56
R.E./Beta

Simić (Srpska lista): Uhapšeni Srbi u pritvoru u Prištini, angažovan tim advokata

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić izjavio je danas da se četvorica Srba uhapšenih ;u Kosovskoj Mitrovici nalaze u pritvornom centru u Prištini i da je angažovan tim advokata koji će ih braniti.

Simić je za televiziju O2 rekao da će tim anagažovanih adovkata hitno otići u Prištinu i zahtevati da vide uhapšene Srbe.

"Po nezvaničnim informacijama neki su teško pretučeni... Ali to su nezavnične informacije i najbolje je da sačekamo da vidimo šta će nam reći advokati", kazao je Simić.

On je rekao da Srbi na Kosovu od Beograda očekuju da se ne dozvoli da bilo ko proteruje ili vrši nasilje nad srpskim narodom.

"Naše oči uprte su u Beograd", rekao je Simić i dodao da od međunarodne zajednice očekuju da sa izjava predju na konkretna dela.

Simić je rekao da je cilj današnjih hapšenja bio "destabilizacija prillika na ovim prostorima i pokušaj da se Srbi izazovu".

"Mi moramo sačuvati mir i prisebnost. Pozivamo gradjane da ostanu suzdržani", rekao je Simić.

U akciji specijalnih jedinica Rosu uhapšene su četiri osobe, po nalogu suda koji vodi istragu za ubistvo lidera Gradjanske inicijative SDP Olivera Ivanovića. Troje je uhapšeno zbog istrage ubistva, a jedna osoba zato što se suprotstavljala akciji hapšenja.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
11°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve