Politika
28.08.2018. 13:45
Tanjug

SKUP MINISTARA U TREBINJU: Sutra zajednička sednica vlada Srbije i Republike Srpske

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Zajednička sednica vlada Srbije i Republike Srpske biće održana sutra u Trebinju, na kojoj će premijeri Ana Brnabić i Žejka Cvijanović sa ministrima dveju vlada razgovarati o zajedničkim, započetim i budućim projektima, regionalnoj saradnji i situaciji u regionu, kao i o unapređenju sveukupnih bilateralnih odnosa Srbije i Srpske.

Planirano je i potpisivanje memoranduma i sporazuma između dve vlade. Na sednici će biti razmatrana saradnja dve vlade u oblasti energetike, poljoprivrede, prehrambene industrije, ruralnog razvoja, veterinarstva, šumarstva i vodoprivrede. Biće reči i o intenziviranju saradnje u oblasti namenske industrije, o oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija, kao i saradnji u oblasti pravosuđa.

Takođe, govoriće se o razmeni informacija i iskustva u oblasti institucionalnog organizovanja i finansiranja zaštite životne sredine, kao i o nastavku zajedničkih aktivnosti u realizaciji projekata u oblasti turizma.

Planiran je i odvojeni susret premijerke Brnabić sa predsednicom Vlade Republike Srpske Željkom Cvijanović, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Prethodna sednica dveju vlada održana je 10. novembra prošle godine.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
11°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve