SLUČAJ BEOGRAĐANKE SARE VIDAK: “Utvrditi da li je srpsko poreklo razlog pritvaranja u CG”

SLUČAJ BEOGRAĐANKE SARE VIDAK: “Utvrditi da li je srpsko poreklo razlog pritvaranja u CG”


Beograd insistira na nediskriminatorskom postupanju prema državljanima Srbije u Crnoj Gori, poručio je šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

On je dodao da se traži da se u slučaju pritvaranja beogradske studentkinje Sare Vidak utvrdi da li je njeno srpsko poreklo bio razlog pritvaranja.

Dačić je na konferenciji za novinare rekao da je konzul Srbije u Crnoj Gori posetila našu državljanku koja se nalazi u pritvoru i da je pozvana njena majka.

„Konzul ju je obišla (Saru Vidak) u pritvoru i videla u kakvom je stanju”, rekao je Dačić i dodao da je Srbija iskoristila pravo da pomogne u ovom slučaju.

Dačić je kazao da treba videti kakve će odluke biti donete u ovom slučaju, dodajući da je postupak u toku.

„Sigurno je da ćemo braniti interese naših građana svuda u svetu, uključujući i okolne zemlje“, rekao je on dodajući da ne postoje novi detalji u ovom slučaju.

Podsetimo, Beograđanki Sari Vidak (20) određen je pritvor i ona je prebačena u pritvorsku jedinicu zatvora u Spužu zbog navodnog napada na sudiju Prekršajnog suda u Kotoru.

Sudija Jelena Stanišić tvrdi da ju je Sara Vidak fizički napala nakon što je njenom dečku izrekla prekršajnu kaznu, dok druga strana tvrdi suprotno, odnosno da je sudija najpre verbalno i fizički nasrnula na Beograđanku, a kada je shvatila šta je uradila optužila je devojku da ju je napala dok je obavljala dužnost.

SUD ODBIO ZAHTEV ZA PUŠTANJE NA SLOBODU: Sara Vidak ostaje u crnogorskom zatvoru

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar