Politika
09.03.2018. 13:51
R.E./Tanjug

SLUČAJ SEKRETARKA: Maja Gojković zatražila smenu Svetislave Bulajić

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednica Skupštine Srbije maja Gojković predložila je smenu generalne sekretarke Skupštine Svetislave Bulajić, javlja Tanjug.

Podsetimo, početkom februara ove godine Agencija za borbu protiv korupcije predložila je razrešenje Bulajićeva zbog toga što je protivzakonito službeno putovala u inostranstvo i naplaćivala dnevnice, ali i obračunavala prekovremeni rad.

Budući da je to bila drugostepena odluka, parlament je obavezan da po njoj postupi u roku od 60 dana. U kabinetu predsednice Skupštine tada je rečeno da će predlog za razrešenje biti stavljen na dnevni red na prvoj narednoj sednici.

Inače, zategnuti odnosi na relaciji Maja Gojković - Svetislava Bulajić, došli su do očiju javnosti i tokom televizijskog prenosa jedne od sednica parlamenta, na kojoj je predsednica Skupštine oštro odbrusila Bulajićevoj.

Nakon što je skupštinska služba kasnila sa obradom podataka o povučenim amandmanima, predsednica parlamenta obratila se generalnoj sekretarki: "Odlazi, odmah, videćeš ako me još jednom dovedeš u zabludu, odlazi odmah i donesi mi podatke..."

Prema Tanjugovim informacijama, predlog za razrešenje Svetislave Bulajić biće danas uvršten na dnevni red aktuelne sednice Parlamenta.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve