Politika
26.04.2016. 15:04
ekspres

SNS traži novo brojanja glasova

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

"Zamislite da sam ja upao u neku komisiju i odjednom promenjeni rezultati, sve kako su oni hteli", izjavio je Vučić i najavio da će naprednjaci pregledati kompletan izborni materijal

Srpska napredna stranka zatražila je novo prebrojavanje glasova i uvid u birački materijal, dan nakon što je opozicija formirala svoj tim za analizu materijala

Lider SNS Aleksandar Vučić potvrdio je danas da će SNS pregledati kompletan izborni materijal i ponovio ocenu da su se nakon zatvaranja birališta dešavale pomalo čudne stvari. Naprednjaci su ubrzo saopštili i da je novoformirani pravni tim te stranke uputio nadležnim institucijama zvaničan zahtev za novo prebrojavanje glasova.

- Zamislite da sam ja upao u neku komisiju i odjednom promenjeni rezultati, sve kako su oni hteli - kazao je Vučić. SNS je saopštila da je "i na dan izbora, i ranije" upozoravala da postoji osnovana sumnja da su pojedine političke partije i grupacije svesno kršile izborni proces, vršile pritisak na građane i nadležne institucije, služile se nezakonitim i nedozvoljenim radnjama. U saopštenju se dodaje da SNS neće dozvoliti da bilo kakvo kršenje izborne volje građana.
- Ona mora biti nedvosmislena i oslobođena svih znakova zloupotrebe i sumnje, jer je to jedini način da Srbija postane moderna demokratska država u kojoj su glas i volja građana neprikosnoveni - navodi se.

 }

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
12°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve