Vesti
08.12.2017. 17:10
R.E.

SRBIJA NABAVLJA VOJNU OPREMU OD RUSA: Vučić najavio kupovinu šest helikoptera i sistem PVO

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Srbija planira da kupi najmanje šest ruskih vojnih transportnih helikoptera i sistem protivvazdušne odbrane, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u intervjuu ruskoj agenciji Tas, uoči posete Moskvi od 18. do 20. decembra.

Vučić je podsetio da je Srbija od Rusije dobila šest Migova 29, koji su sad u procesu modernizacije i očekuje se da budu operativni u narednih nekoliko meseci.

"Srbija je nezavisna zemlja, vojno neutralna i moramo biti vojno snažni kako bismo mogli da se branimo. Nadam se da ću o tome, ali i o drugim temama, razgovarati sa predsednikom Vladimirom Putinom", rekao je Vučić.

On je istakao da je Srbija na evropskom putu, a razlikuje se od drugih država u regionu po tome što ne želi članstvo u NATO. Prema njegovim rečima, zahvaljujući Putinu odnosi Srbije i Rusije se razvijaju izuzetno dobro.

"Ljudi u Srbiji vole i poštuju Rusiju, ali mi smo mala zemlja i na nas se obraća pažnja samo zahvaljujući Putinovom liderstvu. Ako se podsetimo prethodnika Vladimira Putina, Srbija je za njih jedva postojala", rekao je Vučić i napomenuo da Putin nije važan samo za ruski narod, već je tokom svog mandata vodio računa i poklanjao pažnju srpskom narodu.

Vučić je podsetio i da Beograd nije uveo sankcije Moskvi, niti će to učiniti u budućnosti. Međutim, prema njegovim rečima, Beograd se zbog dobrih odnosa sa Moskvom suočava sa ozbiljnim pritiscima.

"Dešava se da se na sastancima na Zapadu, koji traju dva sata, o vezama Rusije i Srbije govori oko sat i 45 minuta", konstatovao je Vučić i ponovio da su dobri odnosi sa Moskvom prioritet za budućnost.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
8°C
18.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve