Politika
09.01.2019. 13:36
R.E./Beta

Srbija prosledila Prištini zapisnike sa saslušanja o ubistvu Olivera Ivanovića

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Ministarstvo pravde Srbije upravo je prosledilo Prištini opsežan izveštaj i odgovarajuće zapisnike sa saslušanja pojedinih ljudi u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića, izjavila je danas ministarka pravde Nela Kuburović.

Ona je za televiziju Pink kazala da je to ureno na osnovu poslednjeg zahteva iz Prištine da se saslušaju odredjena lica u vezi sa istragom o ubistvu lidera Gradjanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

"To upravo govori da je Beograd i dalje spreman na saradnju i da je spreman da odgovori na sve zahteve koji dolaze iz Prištine. Takvu dvosmernu komunikaciju od strane Prištine nemamo", kazala je Nela Kuburović.

Nažalost, nije došlo do uspostavljanja bližih odnosa i saradnje u vezi sa istragom o ubistvu Ivanovića, jer je, kako je navela, Priština u startu odbila zajedničko sprovodjenje istrage.

Ona je kazala da veruje da je to upravo jedan od razloga zašto nema konkretnijih rezultata u predistažnom postupku.

"Da su nam odmah bili dostupni svi podaci, koje je tražilo i Tužilaštvo za organizovani kriminal po našim zahtevima za medjunarodnu saradnju koji su poslati još u januaru i februaru prošle godine, verujem da bi danas bili uspešniji rezultati istrage", kazala je Nela Kuborivć.

Podsetila je da je Beograd takve zahteve poslao još pre godinu dana, a da još nema odgovora iz Prištine Ministarka ja kazala da je bilo spekulacija da Beograd nikada nije uputio takve zahteve i istakla da postaje neoborivi dokazi da su oni upućeni Prištini.

Navela je da je bitno da Tužilaštvo za organizovani kriminal u Beogradu vodi predistražni postupak, da se Biro za nacionalnu bezbednost, MUP i nadležne službe takodje bave ovim pitanjem, te da to upravo pokazuje spremnost države da se otkrije i ko je nalogodavac ovog krivičnog dela i ko su njegovi neposredni izvršioci.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
10°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve