Politika
22.12.2017. 17:03
R.E.

SRPSKA LISTA BOJKOTOVALA OBRAĆANJE PREDSEDNIKA KOSOVA: Nismo promenili stav o prekidu saradnje sa Tačijem

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Poslanici Srpske liste bojkotovali su danas u kosovskoj skupštini godišnje obraćanje predsednika Kosova, Hašima Tačija, koje je ispratilo 39 od 120 poslanika. Predstavljanje izveštaja rezultata rada kosovskog predsednika bojkotovala je i kosovska opozicija.

Iz opozicionog Demokratskog saveza Kosova rekli su da Tači nije igrao ulogu jedinstva, što je inače predviđeno Ustavom, već se često priklanjao njegovoj bivšoj partiji, Demokratskoj partiji Kosova, kao što je to bilo tokom izbora.

Srpska lista je neposredno pre ponovljenih lokalnih izbora u oktobru u otvorenom pismu istakla da prekida komunikaciju sa kabinetom Hašima Tačija optuživši ga za mešanje u lokalne izbore u opštini Parteš.

Poslanik Igor Simić rekao je za Tanjug da Srpska lista nije promenila stav o prekidu saradnje sa Tačijem i da zbog toga nisu bili u sali.

Tači je u godišnjem obraćanju govorio o dijalogu sa Srbijom, navodeći da je Kosovo spremno da nastavi dijalog i pozvao sve partije i civilno društvo na jedinstvo u ovom procesu.
On je pozvao Vladu Kosova i da bez gubljenja vremena formira Zajednicu opština sa srpskom većinom, što je obaveza Kosova iz briselskog dijaloga.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
8°C
18.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve