Politika
20.04.2018. 10:08
R.E./Beta, Foto: MUP Srbije, Arhivska fotografija

STEFANOVIĆ JASNO REKAO: Nikakvog mitinga i kontramitinga u Hrtkovcima za Đurđevdan neće biti

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Ministar policije Nebojša Stefanović izjavio je povodom najavljenih skupova u Hrtkovicima 6. maja, na Đurđevdan, da policija neće dozvoliti bilo kakva okupljanja u tom mestu.

"Policija neće dozvoliti bilo kakva okupljanja u Hrtkovcima, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Više političkih organizacija je najavilo moguće skupove u Hrtkovcima, a država Srbija neće dozvoliti ugrožavanje javnog reda i mira i bilo kakvih sloboda građana, rekao je Stefanović odgovarajući da li će MUP dozvoliti održavanje političkih skupova u tom mestu.

"Što se nas tiče, građani mogu da budu potpuno mirni i spokojni, a politički skupovi mogu da se manifestuju u Skupštini i neka tamo, na zakonom predviđen način, narodni poslanici sučeljavaju svoja mišljenja", rekao je ministar. Stefanović je poručio da neće dozvoliti da se to dešava na ulic.

Podsetimo, Srpska radikalna stranka najavila je da će 6. maja održati miting u Hrtkovcima, mestu u Vojvodini, u kom je predsednik SRS Vojislav Šešelj pre 26 godina, "prema pravosnažnoj presudi suda u Hagu, počinio ratni zločin".

 Ministar o snimku gaženja zastave

Upitan o snimku incidenta u Skupštini kada je Šešelj, kakao sam tvrdi, gazio zastavu Hrvatske, Stefanović je rekao da mesto na kome se incident dogodio nije pokriveno video kamerama.

Na pitanje o Šešeljevim navodima da se tokom tog incidenta sukobio sa pet-šest pripadnika obezbeđenja, Stefanović je rekao da je tamo bio samo jedan pripadnik MUP i da nije bilo fizičkih obračuna.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
12°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve