STEFANOVIĆ O MIGRANTIMA: Pitamo Evropu, šta dalje?

STEFANOVIĆ O MIGRANTIMA: Pitamo Evropu, šta dalje?


Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da Srbija nastavlja da se ponaša humano i odgovorno prema migrantima.

On je dodao, međutim, da Srbija od Evrope traži jasan savet ili poruku o tome šta i kako dalje u odnosu sa njima.

Stefanović je za televiziju Pink rekao da na sastanku u Briselu o migracionoj situaciji na Zapadnom Balkanu nažalost nije čuo viziju o tome šta se preporučuje Srbiji, u koju migranti stižu iz zemalja EU.

– Migranti kod nas stižu iz EU. Da li su iz Bugarske ili Grčke, svejedno… Vi nama treba da date rešenje, zato što ti ljudi dolaze u Srbiju i iz nje dalje hoće u EU – kazao je Stefanović.

Dodao je da Evropa treba da kaže šta će preduzeti u slučaju da migracije postanu intenzivne kao 2015. godine i šta se savetuje Srbiji.

– Šta će preduzeti? Da li će zatvoriti svoje granice, kao što Austrija kaže da će zatvoriti svoje granice? A ja ih pitam: “Je l’ to znači dizanje zidova, žice? Je l’ to onda savetuje Srbiji?” – kazao je ministar.

Stefanović je rekao da se Srbija ponaša humano, odgovorno, poštuje međunarodne propise, slobodu kretanja, pravo na azil i pravo na zaštitu, ali da traži odgovor od Evrope šta dalje.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar