STEFANOVIĆ POSLE ODBACIVANJA PRIJEMA KOSOVA U INTERPOL: Dokazano je da je pravo jače od lobiranja

STEFANOVIĆ POSLE ODBACIVANJA PRIJEMA KOSOVA U INTERPOL: Dokazano je da je pravo jače od lobiranja

Foto MUP Srbije


Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ocenio je danas da je odbijanje zahteva Kosova da se učlani u Interpol veliki rezultat Srbije i dodao da je ponosan na sve ljude u tom ministarstvu ali i na ostale državne organe koji su se “lavovski borili” da se to spreči.

U izjavi Radio-televiziji Srbije, Stefanović je zahvalio svima koji su neumorno radili prethodnih meseci i ocenio da je tako dokazano da je pravo jače od lobiranja.

“Ovo je bio veliki uspeh ali i veliki ispit za Interpol”, rekao je Stefanović i zahvalio svim zemljama koje su podržale Srbije i shvatile da bi se eventualnim prijemom Kosova u Interpol politizovao rad te institucije.

Stefanović je rekao da je bilo raznih pokušaja da se omogući prijem Kosova u Interpol, da je čak i odredjena pauza nakon prvog kruga glasanja da bi zemlje koje podržavaju Srbiju eventualno izašle iz sale, ali da je razlika nakon pauze bila čak i uvećana.

Govoreći o daljoj proceduri, Stefanović je rekao da je zahtev Kosova odbačen i da se o tome ne raspravlja.

“Nakon toga, nastavlja se sa raspravom o aplikacijama drugih zemalja. Glasaće se o tome i onda se nastavlja redovan rad sutra, izbor predsednika Interpola. Videćemo ko će se kandidovati i kako će to sve teći do kraja”, rekao je on.

On nije želeo da prejudicira ko bi mogao biti izabran jer je “situacija neizvesna”

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar