Politika
19.03.2018. 12:57
Sputnjik

STIŽU RUSKI "ANTONOVI": Vulin potvrdio da u Srbiju dolaze dva transportna aviona An-26

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Dva transportna aviona An-26 dolaze u Srbiju u okviru paketa vojno tehničkog sporazuma šefova država Ruske federacije i Republike Srbije, potvrdio je za Sputnjik ministar odbrane Aleksandar Vulin.

On je tokom obilaska radova na remontu i modernizaciji aviona MiG-29, koji su stigli iz Rusije, na aerodromu „Batajnica" i prijema školskih aviona tipa ''Lasta'' koji su uvedeni u upotrebu RV i PVO, potvrdio ranije pisanje Sputnjika o dolasku ruskih transportera u okviru tzv ''ruskog paketa'' u kome su pored remontovanih „migova" i tenkovi T-72 i oklopna vozila BRDM-2M ali i dva transportna aviona srednje nosivosti An-26.

"Sve što je dogovoreno između dva vrhovna komadanta ispoštovano je u dan i veoma sam zadovoljan zbog toga, tako će biti i sa ovim delom sporazuma i bićete veoma brzo obavešteni. Posebno me raduje prijem šest novih vazduhoplova tipa ''Lasta'' u naoružanje naše vojske. Reč je o školskim avionima koji su produkt naše pameti od projektovanja do izrade", rekao je ministar Vulin.

Kada je reč o remontu sofisticiranih delova aviona MIG 29 koji su na remontu u hangarima batajničkog aerodroma, ministar odbrane je potvrdio da se taj proces odvija prema planu u Rusiji i da će svi radovi biti privedini kraju kako je planirano.

"Ovo je veliki dan za naše vazuduhoplovstvo i oružane snage, i svakog građanina naše zemlje jer se vidi koliko napredujemo i da smo sve sigurniji i zaštićeniji. Do kraja godine svi avioni će biti operatvni i podignuti na nivo generacije 4+", naglasio je Aleksandar Vulin.

Na pitanje kako ocenjuje našu avijaciju kada se zaokruži ceo proces, ministar je kratko odgovorio: "Naše vazuduhoplovstvo je spaseno".

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
5°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve