Politika
10.12.2018. 13:20
Natalija Ginić, Foto: Promo

SUPTILNA, A SNAŽNA BORBA NERAVA: Deset godina japanske veštine u Kendo Klubu „Beograd“

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net
Suptilna, a snažna borba nerava. Veština da pročitate protivnika i predvidite napad, istovremeno ostajući smireni i hladnokrvni. U mahu dok podižete mač, zadajete udarac samo ukoliko imate nepokolebljivo uverenje i hladnokrvni osećaj za manevrisanje.
kendo klub beograd, foto promo
Te gotovo nadljudske osobine uče se kroz kendo, japansku veštinu mačevanja koja je u Srbiji sve popularnija. Na proslavi desetogodišnjice postojanja Kendo Kluba „Beograd“ u SRC „25. Maj“ okupili su se ljubitelji ove drevne borilačke veštine.
kendo klub beograd, foto promo
U okviru manifestacije, pored kendo igara, održan je i dečiji program - takmičenje u tehnikama kirikaeši, oikomi i učikomi. Dečja borba mačevima od bambusa bila je podjednako zadivljujuća, kao i ona njihovih učitelja.
kendo klub beograd, foto promo
Uz grlene povike, deca su u odorama poznatijim kao hakame, hrabro istupala, pokušavajući da zadaju udarac protivniku. Opipljiva tenzija je prekidana povremenim snažnim zamahom.
kendo klub beograd, foto promo
Pobednici su se zadovoljno poklanjali protivniku, dok su gubitnici dostojanstveno podnosili poraz. Uz uzvratni naklon. Spremni za novu borbu. Sa protivnikom. Ali još više, sa svojim slabostima.

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
8°C
16.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve