Politika
06.09.2018. 19:34
R.E./Tanjug

"TAČI JE PREKO SRPSKE LISTE DRŽAO TAOCE DVA DANA": Optužbe iz Prištine da Srbija stvara "velike prepreke" i blokira skupštinu

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Kosovski ministar Bedžet Pacoli optužio je danas Srbiju da stvara "velike prepreke na međunarodnom nivou", a poslanik Alternative u kosovskoj skupštini Iljir Deda, tvrdi da kosovski predsednik Hašim Tači preko Srpske liste blokira rad kosovske skupštine i glasanje za zabranu pregovora o granicama u dijalogu sa Srbijom.

- Mi nastojimo da održimo dobre odnose sa svim susedima. Srbija stvara ogromne prepreke na međunarodnom nivou - rekao je Pacoli, prenela je RTK 2.

Kako je dodao "Kosovo ima mnogo izazova, ali ćemo nastojati da ih prevaziđemo".

- Moramo da se zaštitimo od destruktiviteta Srbije - rekao je on.

Deda, pak, tvrdi da Tači zajedno sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem preko Srpske liste blokira skupštinu i odluke koje tu mogu da se donesu, navela je RTK 2.

 -Tači je preko Srpske liste držao taoce dva dana. Mi u Skupštini znamo da je u kontaktu sa Vučićem, a Srpska lista nema druge zahteve osim da bude deo dueta Tači-Vučić - rekao je Deda, dodajući da je današnji dan "poslednji dan za zaustavljanje pregovora o granicama".
Prema njegovim rečima, poslanici vlasti, kroz neprisustvovanje na sednici za glasanje o rezoluciji koja zabranjuje pregovaranje o granicama, dali su Tačiju mogućnost da uradi ono što želi u dijalogu.
Kako je naveo, niko nema pravo "da cveta za propast koja može da se dogodi ukoliko ne glasamo".

 

- Zato želimo proteste posle 7. septembra - naveo je on.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve