“TAČI JE PREKO SRPSKE LISTE DRŽAO TAOCE DVA DANA”: Optužbe iz Prištine da Srbija stvara “velike prepreke” i blokira skupštinu

“TAČI JE PREKO SRPSKE LISTE DRŽAO TAOCE DVA DANA”: Optužbe iz Prištine da Srbija stvara “velike prepreke” i blokira skupštinu

Foto: YouTube screenshot


Kosovski ministar Bedžet Pacoli optužio je danas Srbiju da stvara “velike prepreke na međunarodnom nivou”, a poslanik Alternative u kosovskoj skupštini Iljir Deda, tvrdi da kosovski predsednik Hašim Tači preko Srpske liste blokira rad kosovske skupštine i glasanje za zabranu pregovora o granicama u dijalogu sa Srbijom.

– Mi nastojimo da održimo dobre odnose sa svim susedima. Srbija stvara ogromne prepreke na međunarodnom nivou – rekao je Pacoli, prenela je RTK 2.

Kako je dodao “Kosovo ima mnogo izazova, ali ćemo nastojati da ih prevaziđemo”.

– Moramo da se zaštitimo od destruktiviteta Srbije – rekao je on.

Deda, pak, tvrdi da Tači zajedno sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem preko Srpske liste blokira skupštinu i odluke koje tu mogu da se donesu, navela je RTK 2.

 -Tači je preko Srpske liste držao taoce dva dana. Mi u Skupštini znamo da je u kontaktu sa Vučićem, a Srpska lista nema druge zahteve osim da bude deo dueta Tači-Vučić – rekao je Deda, dodajući da je današnji dan “poslednji dan za zaustavljanje pregovora o granicama”.
Prema njegovim rečima, poslanici vlasti, kroz neprisustvovanje na sednici za glasanje o rezoluciji koja zabranjuje pregovaranje o granicama, dali su Tačiju mogućnost da uradi ono što želi u dijalogu.
Kako je naveo, niko nema pravo “da cveta za propast koja može da se dogodi ukoliko ne glasamo”.

 

– Zato želimo proteste posle 7. septembra – naveo je on.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar