TAČI: Mičel je obećao da će Kosovo imati čvrstu podršku SAD

TAČI: Mičel je obećao da će Kosovo imati čvrstu podršku SAD

(BETAPHOTO/ARMENIJA ZAJMI BESEVIC/MO)


Pomoćnik američkog državnog sekretara za evropske i evroazijske poslove, Ves Mičel, rekao je danas u telefonskom razgovoru sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem da će SAD podržati postizanje sporazuma Beograda i Prištine u okviru poslednje faze dijaloga.

Tači je na svom Fejsbuk profilu napisao da je upravo razgovarao sa Mčelom o političkim procesima kroz koje prolazi Kosovo i da mu zahvaljuje na podršci.

„Zahvaljujem Mičelu na jasnom stavu SAD za postizanje sporazuma između Kosova i Srbije u okviru poslednje faze dijaloga. Složili smo se da intenziviramo napore kako bi postigli taj sporazum, koji će jednom i zauvek zatvoriti neprijateljstva između Kosova i Srbije“, napisao je Tači.

Mičel je, navodi Tači, obećao da će Kosovo imati čvrstu podršku SAD u tom procesu, te da sporazum podrazumeva „uzajamno priznanje i jasnu perspektivu Kosova za članstvo u NATO, EU , UN i drugim međunarodnim organizacijama“.

„Učešće američkih i drugih strateških partnera Kosova u poslednjoj fazi dijaloga, uz posredovanje EU, predstavlja garanciju za potpuni uspeh i postizanje istorijskog sporazuma. Prijateljstvo i vera u SAD će biti večna“, naveo je Tači.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar