TAČI: Na pretnje iz Srbije odgovorićemo puškama, kao i pre 19 godina

TAČI: Na pretnje iz Srbije odgovorićemo puškama, kao i pre 19 godina

Hašim Tači


Kosovski predsednik Hašim Tači danas je sa karaule Košare poručio da će na “pretnje iz Srbije” biti odgovoreno – “puškama”.

“Na te pretnje ćemo odgovoriti isto kao što smo odgovorili pre 19 godina, puškama”, rekao je Tači u govoru na manifestaciji na karauli Košare, koja se održava povodom 19 godina od sukoba pripadnika VJ i OVK na tom delu granice.

Pripadnici VJ uspevali su od aprila, pa sve vreme trajanja NATO bombardovanja da spreče ulazak na Kosovo pripadnika OVK, koje su podržavale regularna Vojska Albanije i NATO avijacija, ali su se povukli 10. juna 1999., posle potpisivanja Kumanovskog sporazuma.

Kosovski Albanci tu manifestaciju održavaju na dan, kada je, kako kažu, “konačno srušena granica između albanskih zemalja”, prenosi Koha.

Đurić: Srbija ne želi rat, puške su – kao i Tači, deo prošlosti

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da Hašim Tači direktno preti puškama i oružjem i time priziva rat, mržnju i sukobe.

Marko Đurić je rekao da Tači više čak i ne skriva da je glavni cilj njegovog političkog delovanja, kako ranijeg, tako i sadašnjeg, stvaranje tzv. “Velike Albanije”.

“Njegovo destruktivno delovanje predstavlja direktnu pretnju celom regionu, ali i Evropi” ocenio je Đurić.

Govoreći o tobožnjim, a zapravo nepostojećim pretnjama Srba i Srbije, Tači je taj koji direktno i otvoreno preti puškama i oružjem i iznova priziva rat, mržnju i sukobe, ističe Đurić.

“Srbija rat ne želi, želimo mir, ekonomski razvoj, slobodno delovanje i kretanje ljudi i privrede, a rat, priče o puškama kao sredstvu političkog delovanja ostavljamo prošlosti kojoj i sam Tači pripada”, poručio je direktor Kancelarije za KiM.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar