TAČI POSLE RAZGOVORA SA BOJKOM BORISOVIM: Kosovo spremno za zatvaranje poglavlja sukoba sa Srbijom

TAČI POSLE RAZGOVORA SA BOJKOM BORISOVIM: Kosovo spremno za zatvaranje poglavlja sukoba sa Srbijom

Foto: Beta/Armenija Zajmi Bešević


Predsednik Kosova Hašim Tači objavio je danas na društvenoj mreži Fejsbuk da je telefonom razgovaro sa premijerom Bugarske Bojkom Borisovim kojem je rekao da je Kosovo spremno za zatvaranje poglavlja sukoba sa Srbijom.

“Samo nekoliko dana uoči istorijskog Samita Evropske unije i zemalja zapadnog Balkana u Sofiji, danas sam ponovo razgovarao telefonom sa domaćinom ovog skupa premijerom Bugarske Bojkom Borisovim, čija država trenutno predsedava Evropskom unijom”, napisao je Tači na svom Fejsbuk profilu.

Tači je sa bugarskim premijerom ponovo razgovarao o značaju i velikim mogućnostima koje nudi Samit u Sofiji kako bi se pojasnio evropski put za Kosovo i sve druge države zapadnog Balkana.

“Glavni uslov za učlanjenje u EU pored ispunjavanja kriterijuma Kopenhagena, sigurno je i zatvaranje otvorenih pitanja izmedju svih zemalja našeg regiona”, napisao je Tači.

Prema kosovskom predsedniku u kontekstu odnosa Kosova i Srbije ostaje od životnog značaja postizanje pravno obavezujućeg sporazuma za normalizaciju i pomirenje.

“Uverio sam mog prijatelja Bojka da smo mi na Kosovu spremni da u odnosima sa Srbijom zatvorimo poglavlje sukoba i otvorimo poglavlje mira”, napisao je Tači i dodao da će taj duh preneti i tokom Samita u Sofiji.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar