TAČI: Vučić je dobrodošao na Kosovo kao što sam i ja dobrodošao u Preševsku dolinu

TAČI: Vučić je dobrodošao na Kosovo kao što sam i ja dobrodošao u Preševsku dolinu

Foto: Beta/Armenija Zajmi Bešević


Kosovski predsednik Hašim Tači rekao je da je Aleksandar Vučić dobrodošao na Kosovo, kao što je on dobrodošao u Preševsku dolinu, Bujanovac i Medveđu.

On je to izjavio u Briselu, javlja reporter Prve televizije, gde je trebalo da se održi nova runda dijaloga njega i Vučića, uz posredstvo šefice evropske diplomatije Federike Mogerini.

Ipak, do toga nije došlo, pošto je Vučić doneo odluku da prekine komunikaciju sa prištinskim zvaničnicima i vratio se u Beograd.

“Dešavalo se i ranije da nemamo trilateralni sastanak i da pregovaramo preko evropskih zvaničnika. Važno je da nastavljamo istim putem, putem mira, ka rešenju problema“, rekao je Tači.

Potom je prokomentarisao i najavljenu posetu predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kosovu i Metohiji, koja je sada neizvesna.

“Što se tiče Vučićeve posete Kosovu, on je dobrodošao, kakav god program posete da predloži. Nema ništa sporno u tome da predsednik Srbije poseti Srbe na Kosovu, kao što sam i ja dobrodošao u Preševsku dolinu, Bujanovac i Medveđu“, istakao je Tači.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar