Politika
24.09.2018. 20:17
R.E./Tanjug

U SVEMU ĆEMO BITI NAJBOLJI, DA LI TO SVI ŽELE, NISAM SIGURAN

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Nikad neću da stavljam žig na čelo srpskog naroda da bih se nekome dopao, štitiću srpski narod uvek i svuda, jer to je moj posao, poručio je večeras predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić.

Obraćajujući se članovima GO stranke Vučić je rekao da postoji velika bojazan zbog, kako je naveo, žestoko suprotstavljenih interesa velikih sila i zato sto niko ne može da predvidi šta će se dogoditi za 10, 15, 20 dana.

Mi smo osiguravali mir i stabilnost, ćutanjem i ne reagovanjem kako ne bi ugrozili Srbe koji žive u Republici Srpskoj, Crnog Gori i Hrvatskoj. Trudili smo se da im pomognemo na svaki način. NIkada niko nije toliko pomagao našem narodu u ovim zemljama. Mi želimo da čuvamo mir, a našem narodu, uvek i svuda pomognemo, rekao je Vučić.

Mnogi, kaže, u regionu misle da je Srbija podobna da postane nečiji prijatelj samo onda kada je slaba i ponižena i politički i ekonomski.

"To je tako, jer mnogi misle da je Srbija remetilački faktor u regionu, jer mnogi misle da je Srbija podesna da bude nečiji prijatelj u regionu smao kad je ponižena, slaba, kad mogu da je urušavaju, kad sebe gazi i sebe unižava i svakog dana se izvinjava i za nešto što je učinila i kad to nije", naveo je.

Danas je, međutim, kaže, najbolja i u svemu ispred drugih u regionu, najbolja je po pitanju rasta, javnog duga, stanja u budžetu...

"U svemu ćemo biti najbolji. Da li to svi žžele, nisam siguran. Oni nas optužžuju za sve svoje nedaće. Njih ne interesuje ništa, ni Dejton ni bilo koji međunarodno pravni akt. To govori samo kakav je odnos, i mi na to ćutimo. Takvu Srbiju bi mnogi hteli. Srbiju koja će da kažže da, svi smo krivi. Tamo gde nismo krivi, ja nikada neću to da prihvatim. ŠŠtitiću interese srpskog naroda i građana Srbije, to je moj posao i biće do kraja mog mandata", rekao je Vučić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
3°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve