UČESTVUJU NA ZASEDANJU GENERALNE SKUPŠTINE UN: Tači i Haradinaj otputovali za SAD

UČESTVUJU NA ZASEDANJU GENERALNE SKUPŠTINE UN: Tači i Haradinaj otputovali za SAD


Predsednik Kosova Hašim Tači i premijer Ramuš Haradinaj su danas otputovali za SAD gde će učestvovati na zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku.

Kako je saopšteno iz njegovog kabineta, Tači će zajedno sa suprugom Ljumnijom biti na prijemu koji će u Ujedinjenim nacijama prirediti predsednik SAD Donald Tramp i prva dama Melanija Tramp.

„Tokom boravka u Njujorku Tači će imati sastanke sa kolegama iz različitih država sveta, kako bi se produbila bilateralna saradnja i povećao broj priznanja (nezavisnosti Kosova) i povećao broj učlanjenja u međunarodne organizacije“, kaže se u saopštenju iz njegovog kabineta.

Kosovska delegacija u kojoj su, pored predsednika Tačija, premijer Haradinaj i ministar spoljnih poslova Kosova Behdžet Pacoli, će tokom boravka u Njujorku imati mnogobrojne bilateralne susrete sa predsednicima, premijerima i šefovima diplomatija velikog broja država sveta.
Iz kabineta premijera Kosova je saopšteno da će Haradinaj tokom boravka u SAD imati susrete sa visokim zvaničnicima SAD.
„ Tokom posete Njujorku premijer Haradinaj će imati susrete sa liderima i predstavnicima raznih država, biće učesnik u radu Generalne skupštine UN-a i tražiti podršku svih da Kosovo bude ravnopravni član međunarodne zajednice“, kaže se u saopštenju Vlade Kosova.
U agendi premijera će biti informiranje sagovornika o dostignućima, privlačenju direktnih stranih investicija, jačanju bilateralnih odnosa.
U agendi su i susreti sa kolegama iz evropskih država.
Premijer će se u Vašingtonu susresti sa senatorima i kongresmenima i drugim uticajnim ličnostima SAD.
“Amerika je strateški partner Kosova i dosadašnji odnosi će biti i dalje produbljivani“, kazao je Haradinaj.
Kosovski premijer će imati susrete i sa kosovskom dijasporom u Americi.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar