Politika
13.07.2018. 09:40
Tanjug

Udruženje pozvalo Mogerini da oda poštu srpskim žrtvama

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na KiM pozvalo Federiku Mogerini da sa Vučićem i Tačijem oda poštu žrtvama zločina koji dogodio 18. jula 1998.

Za taj dan, podetimo, zakazan je nastavak dijaloga Beograda i Prištine u Briselu, u kom posreduje upravo šefica evropske diplomatije.

U saopštenju tog udruženja dostavljenom medijima se navodi da je 18. jula pre 20 godina u Orahovcu, Suvoj Reci, Retimlju, Opteruši izvršen zločin masovnog kidnapovanja srpskih civila.

Oteto je, podseća se, 15 članova porodice Kostić, oteti su članovi familija Nikolić, Banzić, Božanić, Krstić, Baljošević, Blagojević.., a izvršili su ga pripadnici, kako se navodi, terorističke, zločinačke "OVK", kojom je komandovao Hašim Tači.

Srbija će, ukazuje se, toga dana obeležiti godišnjicu tog stravičnog zločina, koji su očinili isti oni sa kojima se, navode, sada pregovara u Briselu, sa onima koje "međunarodna zajednica i EU predstavljaju kao mirotvorce i humanitarce".

Činjenice, međutim, govore drugačije - to su ti isti, teroristi i zločinci ozloglašene „OVK“, podsećaju iz Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na KiM. U saopštenju se ističe i da je za poginule kosmetske Srbe ponižavajuće upravo to što se baš na taj dan vode pregovori sa tim, kako navodi, zločincima.

Udruženje porodica kidnaovanih i ubijenih na KiM pozvalo je Mogerinijevu da je zato toga dana trebalo da dodje u Beograd i poseti Spomen sobu "Kosmetske žrtve" i oda poštu nevino ubijenim Srbima, Romima, Gorancima i lojalim Albancima.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
23°C
02.06.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve