UZ BIVŠE ŠEVOVE DRŽAVA I NOBELOVCE: Kori Udovički ima novu funkciju pri UN

UZ BIVŠE ŠEVOVE DRŽAVA I NOBELOVCE: Kori Udovički ima novu funkciju pri UN

Beograd, 6. aprila 2016.- Potpredsednica Vlade RS i ministarka drzavne uprave i lokalne samouprave Republike Srbije Kori Udovicki (na slici) na konferenciji za novinare Fondacije Ana i Vlade Divac u saradnji sa Americkom agencijom za medjunarodni razvoj (USAID), na temu projekta podrske lokalnim zajednicama u odgovoru na izbeglicku krizu i za efektivni odgovor na krizne situacije. FOTO TANJUG/ OKSANA TOSKIC/ nr


Predsednica Upravnog odbora Centra za visoke ekonomske studije Kori Udovički postala je članica Visokog savetodavnog odbora UN za ekonomska i socijalna pitanja.

Zajedno sa još 15 globalno priznatih eksperata iz oblasti ekonomije i socijalnih pitanja, ona je članica ovog novog tela UN, saopštio je danas CEVES.

Odbor je novo savetodavno telo koje podržava idejno vođstvo UN na ostvarivanju ambiciozne agende 2030, odnosno ostvarivanja globalnih ciljeva održivog razvoja.

Odbor ima 16 članova među kojima su bivši šefovi država – Rikardo Lagos i Ernesto Zedillo, laureati nobelove nagrade – Džozef Štiglic, i drugi intelektualni lideri poput Džefrija Saksa, i Hose Antonia Okampa, navodi se u saopštenju CEVES-a.

Na prvom sastanku novog savetodavnog tela UN razmatrani su svetska ekonomska situacija, izazovi u finansiranju održivog razvoja, i ekonomsko-socijalne implikacije globalizacije i korišćenja naprednih tehnologija kao i međunarodnih migracija.

Udovički je na sastanku istakla da se nalazimo na početku dubokih promena u organizaciji globalnog poretka, i da je teško znati kuda one idu.

Rekla je da je zbog toga od izuzetne važnosti da se ideje multilateralizma i zaštite života i dostojanstva svakog pojedinca na planeti za koje se UN zalažu snažno promovišu, uključujući kroz nove medije i direktniju komunikaciju sa građanima sveta.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar