(VIDEO) UPALI SA DUGIM CEVIMA NA SEVER KOSOVA: Ovako je izgledala akcija kosovskih specijalaca na ulicama severne Mitrovice

(VIDEO) UPALI SA DUGIM CEVIMA NA SEVER KOSOVA: Ovako je izgledala akcija kosovskih specijalaca na ulicama severne Mitrovice


Specijalne jedinice kosovske policije rano jutros upale u Severnu Mitrovicu i uhapsile četiri osobe. Čuli se rafali, oglašavale se i sirene za uzbunu.

Pripadnici specijalne policije Kosova upali su u zgradu pored kafića Grej i uhapsili dve osobe. Kasnije je potvrđeno da je uhapšena i treća osoba, a kasnije i četvrta. Nakon toga su se povukli. U Mitrovici jutros i sirene za uzbunu. Uhapšeni su Dragiša Marković, kosovski policajac, Saša Ćurčić, Nedeljko Spasojević i Miloš Rošić.

Kako javlja dopisnik TV Prva, ROSU su u zgradu upali sa više vozila i dugim cevima. Akcija je sprovedena na više lokacija.

U zgradu u koju su upali, kako nezvanično saznaje TV Prva, živi i Milan Radoičić, ali on nije bio u tom trenutku u zgradi.

Kosovska policija je saopštila da traga za još jednom osobom čiji su inicijali M.R(1978.), dok prištinska Gazeta Ekspres piše da je reč o zameniku gradonačelnika Kosovske Mitrovice, Milanu Radoičiću, koji je uspeo da pobegne.

List piše da je pretres izvršen po nalogu tužilaštva, a u okviru akcije u kojoj su jutros uhapšena četiri Srbina, trojica u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića, u januaru ove godine, a jedan – prema kosovskoj policiji, jer je ometao akciju.

Dopisnik TV Prve kaže da su građani uplašeni i da su ih probudili rafali i sirene za uzbunu koje se oglašavaju već sat vremena.

Građani se spontano okupljaju na gradskom trgu i očekuju da će se situacija smiriti.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar