Politika
09.09.2018. 14:30
R.E./Blic

VUČIĆ: Ako je Stefan Nemanja mogao zbog Srbije goloruk i sa omčom pred Manojla Komnina, ja mogu, moram i hoću i bez omče zbog iste te Srbije pred Tačija

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se okupljenom narodu u Kosovskoj Mitrovici. U jednom trenutku dotakao se ljudi koji su na vlasti na Kosovu, kao i njegovog odnosa sa Tačijem. Rekao je da je upravo taj koji je na vlasti u Prištini Hašim Tači i da je on Albanac.

- I ne voli me, ne volim ni ja njega, ali ako je Stefan Nemanja, osnivač države srpske, mogao pred Manojla Komnina sa omčom oko vrata, goloruk, zbog Srbije, ja mogu, moram i hoću, bez omče, zbog iste te Srbije i pred Tačija, i pred svakog drugog na ovom svetu. I pred Mogerini i Merkel i Makrona i Putina. I kao što vidite i smem i mogu. Mogu, valjda, za ovu zemlju, svima bar da kažem da nas neće ponižavati i da je kompromis kada svi dobiju, makar po malo I niko ne dobije sve. I mogu, i radim to, i hoću, i hiladu puta ako treba, po bilo koju cenu, pa i po cenu sveopšte mržnje, ka meni,  i sve da me nazovu, bilo izdajnikom,bilo velikosrpskim sovinistom, i da me sutra i streljaju, zato što, za razliku od njih, znam razliku između salonskog i pravog patriotizma. I da je pravi samo onaj u kojem si spreman da žrtvuješ sve, pa i sopstvenu sadašnjost, zarad budućnosti svoje zemlje i njene dece - rekao je Vučić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
11°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve