Vesti
16.03.2019. 17:39
R.E./Beta/Foto: Beta miloš Miškov-arhivska fotografija

Vučić: Ako KFOR ne bude radio svoj posao, ima ko da štiti Srbe na Kosovu

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, povodom 15. godišnjice pogroma nad Srbima na Kosovu i Metohiji 17. marta, da ukoliko KFOR ne bude radio svoj posao, "ima ko" da zaštiti srpsku zajednicu na tom prostoru.

On je tokom obilaska Borskog okruga u okviru nastavka kampanje "Budućnost Srbije" rekao da Srbija ima "pristojnu" saradnju sa misijom KFOR.

"Posle hapšenja Marka Đurića i upada na Gazivode, naše poverenje u KFOR je manje ali komunikaciju održavamo. Verujemo da su tu da bi zaštitili srpsku zajednicu na Kosovu i Metohiji, a ako ne budu radili svoj posao, ima ko hoće", rekao je Vučić u Rogljevu kod Negotina gde je obišao vinske podrume.

Izražavajući saučešće rukovodstvu i građanima Novog Zelanda i muslimanima širom sveta povodom terorističkog napada na dve džamije u toj zemlji u kojima je ubijeno 49 osoba, Vučić je ocenio da je to "jeziv čin ludaka, psihopate" ali i dodao da neki mediji za ubistva koje je počinio čovek koji nema nikakve veze sa regionom Srbije i Balkana, govore da je "motivisan srpskim zločinima".

"Car Lazar i Miloš Obilić nikakve zločine nisu činili već su štitili hrišćansku Evropu a onda su mediji u regionu ali i neki kod nas našli da zbog nečijeg muzičkog ukusa Srbija treba da bude optužena. Nikada Srbija neće biti dovoljno mala i unižena da bi oni bili zadovoljni", rekao je Vučić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
3°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve