VUČIĆ: Albanski zvaničnici sa Kosmeta neće da govore ni o čemu od suštinskog značaja

VUČIĆ: Albanski zvaničnici sa Kosmeta neće da govore ni o čemu od suštinskog značaja


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da predstavnici Prištine neće da razgovaraju ni o jednom pitanju od suštinskog značaja.

“Vidim da albanski zvaničnici sa Kosova i Metohije neće da razgovaraju ni o Zajednici srpskih opština, ni o Severu, ni o Gazivodama… Izgleda da ne žele da govore ni o čemu od suštinskog značaja”, rekao je Vučić, odgovarajući na pitanje Tanjuga kako vidi najnovije izjave Hašima Tačija i Ramuša Haradinaja o tome šta za njih nije predmet razgovora.

“Srbija nema vremena za gubljenje i želi da razgovara o svim temama koje su važne za Srbe i Albance”, istakao je Vučić.

On takođe ističe da je vreme da Beograd i Priština preuzmu odgovornost: “Vreme je da mi odlučujemo o svojoj sudbini, a ne da nam je kroji neko sa strane”, poručio je Vučić.

Kako kaže, “političari nisu izabrani da bi se dodvoravali biračima, već da rešavaju najteže probleme građana”.

Iz Prištine, naime, dva dana uoči sastanka Vučića i Tačija, uz posredovanje Federike Mogerini, stižu najave da neće da razgovaraju ni o jednom pitanju koje se suštinski tiče normalizacije odnosa i istorijskog dogovora Srba i Albanaca.

Umesto toga, nude razgovor o “modalitetima postizanja konačnog, pravno-obavezujućeg sporazuma”, bez objašnjenja toga šta formulacija o “modalitetima postizanja” praktično znači.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar