VUČIĆ: “Bolje je 100 godina pregovarati nego jedan dan ratovati”

VUČIĆ: “Bolje je 100 godina pregovarati nego jedan dan ratovati”

Foto: Beta/ Miloš Miškov


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naglasio da je bitno pozivati na mir, jer je uvek bolje pregovarati 100 godina nego jedan dan ratovati.

Vučić je, uoči učešća na interreligijskoj konferenciji u Astani, rekao novinarima da predsednik Kazahstana šesti put organizuje ovaj skup kako bi dao doprinos približavanju stavova različiti tradicionalnih crkava i dao priliku da političari u svetu, makar to zvučalo poznato, ponovo pozovu ljude na mir i razmisle da li postoji veća vrednost od toga.

“Nije slučajno što je na ovom skupu govorio Šimon Perez i mnogi drugi koji su zaslužili oreol stvarnih mirotvoraca. Bolje je 100 godina pregovarati nego jedan dan ratovati”, naglasio je predsednik Srbije.

Vučić je istakao da je potrebno da vernici tradicionalnih religija razumeju da svi imaju jednog Boga, veruju u slične stvari i imaju iste vrednosti. “Ovo je dobra prilika da ljudi iz različitih krajeva sveta dođu da pokušaju da razmenjujući stavove utiču na to da imamo racionalnije odnose u svetu, da prosto mir bude taj koji će da prevlada. Počastvovan što u ime Srbije mogu da prisustvujem skupu i kažem nekoliki reči”, kazao je Vučić.

Učešćem na ovoj konferenciji predsednik Vučić završiće dvodnevnu posetu Astani, u koju je doputovao na poziv kazahstanskog predsednika.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar