Politika
13.11.2018. 14:03
R.E./Beta

VUČIĆ: Grčka neće menjati stav o Kosovu i teritorijalnom integritetu Srbije

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je danas da je od lidera grčke Nove demokratije Kirijakosa Micotakisa dobio uveravanje da ta zemlja neće menjati svoju poziciju po pitanju Kosova i da Beograd može da računa na podršku Atine po pitanju teritorijalnog integriteta i u budućnosti.

"Mi smo ga zamolili i da nam pomogne u konkretnim stvarima - od glasanja za Interpol do nekih drugih", rekao je Vučić novinarima nakon sastanka sa Micotakisom u sedištu SNS u Beogradu.

Vučić je naveo da je sagovornika upoznao sa taksama koje je Priština uvela na robu iz Srbije, uprkos saporazumu CEFTA.

"Nisam želeo da ga dovodim u neugodnu poziciju da arbitrira u tome, ali sam ga obavestio jer to nije samo pitanje odnosa Beograda i Prištine, nego i odnosa Prištine prema svima drugima", rekao je Vučić i naveo da su razgovarali i o tome kako da Srbija i Grčka osnaže svoje političke ali i ekonomske veze.

Vučić je zahvalio Micotakisu na podršci koju Grčka pruža Srbiji na putu evropskih integracija.

"Konstatovali smo da nas veže iskreno prijateljstvo, ali smo pričali i o konkretnim načinima da unapređujemo saradnju. I po pitanju infrastrukture, pruge od Beograda do Soluna koja bi bila bolja i prevozila više putnika i robe, ali i o svim drugim važnim pitanjima... Nemamo mnogo dobrih i iskrenih prijatelja kao što je Grčka i uveren sam da će odnosi u budućnosti biti makar jednako bliski kao do sada, ili čak i bliži", rekao je Vučić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve