Politika
14.03.2019. 14:42
R.E./Beta, Foto: Beta/Miloš Miškov

Vučić i Mur: Britanija ostaje posvećena Zapadnom Balkanu, uprkos Bregzitu

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Generalni direktor za politička pitanja britanskog Forin ofisa Ričard Mur izjavio je danas u Beogradu da će Velika Britanija, uprkos Bregzitu, ostati posvećena pomoći i podršci regionu Zapadnog Balkana, naglasivši da je integracija čitavog Zapadnog Balkana u Uniju ključna za njegovu stabilnost i prosperitet.

Na sastanku sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, Mur je rekao i da je Prištini izneo zahtev za ukidanje taksi na uvoz robe iz Srbije, kako bi dve strane što pre nastavile dijalog, saopšteno je iz Vučićevog kabineta. Vučić je u razgovoru izrazio nadu da će "međunarodna zajednica nastaviti sa racionalnim pozivima Prištini da odustane od taksi koje je uvela protiv Srbije i srpskog naroda i ponovio da će Srbija odmah po ukidanju tih anticivilizacijskih nameta, biti spremna za nastavak razgovora sa Prištinom".

Predsednik Srbije je upoznao generalnog direktora Mura sa "činjenicom da Priština nije ispunila jedinu svoju obavezu iz Briselskog sporazuma, a to je formiranje Zajednice srpskih opština" i ocenio da je "uvođenje taksi i izglasavanje Platforme u prištinskom parlamentu najbolji dokaz da Priština ne razmišlja o dijalogu, već o rešenjima koja bi mogla da destabilizuju ceo region", navodi se i saopštenju.

U razgovru sa britanskim zvaničnikom Vučić je ocenio da su odnosi Velike Britanije i Srbije "uprkos kompleksnim okolnostima, dobri" i izrazio "zainteresovanost za dalje unapredjenje i jačanje sveukupne saradnje".

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
28°C
19.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve