Politika
09.10.2018. 15:41
R.E./Beta

VUČIĆ IZ KAZAHSTANA O PINKU I OPOZICIJI: Gledaoci će odlučiti šta će da gledaju, ne Đilas

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas, povodom kritika dela opozicije na račun Televizije Pink, da je za njega važno da ta kuća plaća porez i ima veliki broj zaposlenih a da su gledaoci ti koji će odlučiti šta će da gledaju.

Vučić je to rekao novinarima u Kazahstanu, gde se nalazi u zvaničnoj poseti, na pitanje da prokomentariše izjavu jednog od lidera Saveza za Srbiju Dragana Đilasa, koji je rekao da će se znati da se u Srbiji nešto promenilo "kada televizija Pink izgubi nacionalnu frekvenciju".

"Ako je u pitanju to što on misli, nemojte da se brinete - radićete još dugo", rekao je Vučić.

On je upitao da li Đilas možda želi da pravi televiziju kao u vreme rijaliti programa Veliki brat, kada su ljudi pokazivali svoje "polne organe" u programu a Đilas "zarađivao milione".

Vučić je rekao da mu smeta što u Astani, iz koje donosi dosta lepih vesti i dobija pohvale na račun napretka Srbije, mora da sluša "gluposti koje mu paraju uši".

"Da sam ja to nekada rekao, vodili bi akciju protiv mene, bio bi bojkot Aleksandra Vučića. A oni bi samo da gaze, sklanjaju, uklanjaju i maltretiraju. Neka im to samo bude politika. A ja se pomalo razumem u politiku i nešto više u kampanje i mogu da kažem da će mnogo izbora da prođe pre nego što njihovi naslednici dođu u priliku da dođu na vlast", rekao je Vučić.

 poručio je danas iz Astane da će mnogo izbora da prođe da bi naslednici ove vlasti, aktuelna opozicija, mogla da razmišlja kada će da se "dočepa odgovornosti", jer su, kaže, do sada pokazivali samo neodgovornost.

Vučić je to rekao na pitanje novinara Punka kako vidi zahtev lidera Saveza za promene Dragana Đilasa da toj televiziji treba oduzeti pravo na rad, te šta će u tom slučaju da rade zaposleni.

On je rekao da ne želi da se bavi ljudima koji ne znaju ništa osim da mrze i da je mnogo važnije šta će delegacija u Kazahstanu uspeti da uradi za svoju zemlju.

"Zato sam pozvao gradonačelnika Beograda i Novog Sada, da dođu u Astanu, da vide kako su oni koristili najbolje svetske arhitekte. I to može da se vidi po zgradama, uradili su najbolje planiranje. Mislili su na svaki korak i sve što im se dopalo po svetu, oni su napravili ovde i bolje", rekao je on.

Vučić je dodao da su oba gradonačelnika impresionirani onim što su mogli da vide i da je važno da dobiju što više dobrih ideja, a da je onda na centralnim vlastima da odgovornom politikom obezbede dovoljno novca da se ti planovi i sprovedu.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve