Politika
18.09.2018. 16:50
R.E./TV Pink

VUČIĆ IZ PEKINGA: Imamo punu podršku Kine po pitanju KiM

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Pekingu da Srbija ima punu podršku Kine po pitanju Kosova i Metohije.

- Mi podržavamo politiku jedne Kine. Za nas postoji jedna Kina i ništa durgo, kao i za njih jedinstvena Srbija i ništa drugo - rekao je Vučić za TV Pink.

Vučić boravi u trodnevnoj poseti Kini, a danas je imao sastanak sa predsednikom te zemlje Si Đipingom koji se odazvao pozivu da poseti Srbiju.

Bespilotne letelice - na tome rade timovi dve zemlje

Predsednik Srbije Aleksandar Vucičh izjavio je danas da je o nabavci bespilotnih letelica od Kine razgovarao sa predsednikom Kine Si Đinpingom, te da građani mogu da budu ubeđeni da Srbija polako, ali sigurno postaje snažnija.

Vučić je, za TV Pink, rekao da je predsednik Kine Si otvoreno govorio o našoj vojnotehničkoj saradnji, ali i da su tu timovi dve zemlje, koji će na tome dalje raditi.

- Građani Srbije mogu da budu ubeđeni da Srbija polako, ali sigurno postaje snažnija - rekao je Vučić i dodao da je Vojska razarana proteklih 10, 12 godina, da su i pre toga nastali gubici "u supstanci", u ratovima, a da je sada obnavljamo.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
10°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve