Politika
10.10.2018. 12:50
R.E./Beta/Foto: Beta/Miloš Miškov

VUČIĆ: Izbori u Srbiji će biti 2020, niko ne treba da misli da će nasilnim putem uzeti vlast

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je će izbori u Srbiji biti održani 2020. i da niko ne treba da misli da će nasilnim putem uzeti vlast.

"Izbori su 2020. Nadam se da niko ne misli da će nasiljem da uzme vlast. Imaće lokalne izbore, pa prvo tamo neka pobede ubedljivo kao u Majdanpeku, a onda 2020. na izborima", rekao je Vučić u Astani gde se nalazi u zvaničnoj poseti.

Vučić se pitao da li bi opozicija htea da privredni rast ne bude 4,5 do pet odsto, da nemam smanjenja javnog duga i da se bore za zatvaranje muzeja.

On je rekao da nije "podlegao pritiscima iz sopstvene stranke i inostranstva" i raspisao izbore, ni kada su pet meseci organizovani "protesti Protiv diktature".

Vučić je rekao da ne podleže pretnjama i nasilju i da nikog nije hteo da primi na razgovore.

"Zašto bih ih primio da mi objašnjavaju da treba da postavljam Sašu Jankovića za premijera, Jeremića svetskog putnika koji nam soli pamet svakog dana, ali nikako da odgovor odakle i zašto 200.000 evra iz jedne strane ambasade, odakle još pet miliona evra od pohapšenih u svetskom skandalu, na računu", rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je rekao da Srbija ide napred i da on "gura svoje".

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve