VUČIĆ: Moj sin Danilo nije učinio ništa nažao bilo kome, zbog čega se protiv njega vodi hajka

VUČIĆ: Moj sin Danilo nije učinio ništa nažao bilo kome, zbog čega se protiv njega vodi hajka

foto Marko Djokovic


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio juče da njegov stariji sin, koji je prisustvovao utakmici Svetskog prvenstva u Rusiji u blizini osuđivanih osoba, nije učinio ništa loše.

Odgovarajući na pitanja novinara u Pančevu, predsednik Srbije je rekao da njegov stariji sin Danilo nije učinio ništa nažao bilo kome i dodao da ima problem da mu objasni zbog čega se protiv njega, kako se izrazio, vodi hajka u pojedinim medijima.

“Nikome moj sin nije ništa ukrao, niti nažao učinio. Za razliku onih čija jedna porodica ima 100 miliona evra bogatstva. Kriv je što je platio kartu u ekonomskoj klasi, za razliku od tih lopuža koje idu biznis-klasom do Njujorka i kartu plaćaju 5.000 evra. Nemojte njegove slike da tražite, imam ja svoje slike mnogo gore da vam pokažem… Ali oni ne znaju šta će, jer sam im oduzeo mogućnost da kradu, jer dovodim fabrike, jer radim šest puta više nego moji prethodnici”, rekao je Vučić.

Vučić je to novinarima rekao nakon što se na društvenim mrežama pojavila fotografija na kojoj se njegov stariji sin, na utakmici Srbija-Kostarika na Svetskom prvenstvu u Rusiji, nalazi između nekoliko vođa navijača Partizana osuđivanih za teška krivična dela, između ostalog i ubistvo navijača Partizana Ivana Perovića.

On je rekao da mu nije lako da objasni svom sinu zbog čega “su ga napali” što je išao da navija za Srbiju i “što je stajao tri mesta od nekog, iako čak i ne navija za Partizan”.

Vučić je dodao da možda nije uvek najbolji brat i otac, jer ne provodi dovoljno vremena sa svojom porodicom, ali da neće dozvoliti da se vodi hajka protiv njih.

Foto: YouTube screenshot

Foto: YouTube screenshot

Vulin: Predsednik Srbije na meti kad se spomene razgovor o statusu Kosova i Metohije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i njegova porodica nalaze se na meti različitih napada svaki put kada se povede razgovor o statusu Kosova i Metohije.

To je rekao ministar odbrane Aleksandar Vulin.

“Svaki put kada započnu razgovori o Kosovu i Metohiji događaće se salve napada na predsednika Vučića, najpre na njegovu porodicu i na njegove saradnike, a zatim će krenuti besmisleni protesti i događaji koji u javnosti treba da stvore lošu sliku o državi Srbiji”, rekao je Vulin novinarima u vojnoj bazi “Jug” kod Bujanovca komentarišući fotografiju Vučićevog sina Danila na utakmici sa osobama osuđivanim za teška krivična dela, koja se pojavila na društvenim mrežama.

On je dodao da se to događa kada se Vučić “suprotstavi nekim neprihvatljivim zahtevima kada je reč o Kosovu i Metohiji”.

Vulin je reagovao i na ovonedeljne izjave zamenika premijera Kosova Envera Hodžaja i predsednika Kosova Hašima Tačija.

“Vreme je, možda i poslednje vreme, da predstavnici EU kao medijatori u razgovorima sa Prištinom, već jednom izađu sa jasnim stavom da li prihvataju takvo ponašanje prištinske strane. Da li prihvataju izjave, kao što je izjava Hašima Tačija da nema o čemu da se pregovara i razgovara i da on tamo ide na kapitulaciju Srbije? Mislim da je krajne vreme da se predstavnici EU, kao naši medijatori, odrede prema ovakvom ponašanju”, rekao je Vulin.

Hodžaj je ranije ove nedelje izjavio da će do formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO) doći uporedo sa članstvom Kosova u UN, dok je Tači rekao da će sastanak s Vučićem za vikend biti “prvi sastanak finalne faze dijaloga” o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije i da je to jasno iz poziva EU.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar