VUČIĆ NA KOMŠIĆEVU IZJAVU O KOSOVU: “Bolje je ponekad prećutati, manje štete u budućnosti”

VUČIĆ NA KOMŠIĆEVU IZJAVU O KOSOVU: “Bolje je ponekad prećutati, manje štete u budućnosti”

foto Marko Djokovic


Predsednik Aleksandar Vučić ocenio je, povodom izjave člana Predsedništva BiH Željka Komšića da je za njega Kosovo nezavisno, da je ponekad bolje prećutati.

Vučić je dodao da želi odgovorno da gradi odnose sa BiH.

Srbija želi dobru saradnju sa BiH, i svom trojicom novoizabranih članova Predsedništva, sa Miloradom Dodikom, Šefikom Džaferovićem i Komšićem“, podvukao je on.

Istakao je da neće da koristi svaku priliku, čak i kada je laka za sticanje političkih poena, da odgovara na tvrdnje bilo koga, iako, ističe, svakako nije naročito srećan zbog takve izjave.

“Želim da na odgovoran način pristupam izgradnji odnosa u regionu i odnosa sa BiH. “Bolje je ponekad prećutati. Manje štete u budućnosti, ukazao je on.

Podsetimo, izabrani član Predsedništva BiH iz redova hrvatskog naroda Željko Komšić izjavio je danas da je za njega Kosovo nezavisna država, ali da je sa Miloradom Dodikom u Predsedništvu malo verovatno da BiH promeni promeni odluku o Kosovu.

“Nemam dilemu da je Kosovo nezavisna država. Odmah da znate da je to moje mišljenje… Rekao sam da je Kosovo nezavisna država i da bi BiH bilo pametno da to uradi, ali sa Miloradom Dodikom u Predsedništvu ja čisto sumnjam da ćemo doći do te odluke, ali ne krijem svoj stav”, rekao je Komšić za Dojče vele.

Dačić: Nije ni stupio na dužnost, a već provocira Srbiju

BiH nije priznala Kosovo i ako članovi Predsedništva ne poštuju teritorijalni integritet Srbije treba da znaju da narušavaju prijateljske odnose.

Time će izazvati recipročnu reakciju, rekao je šef diplomatije Ivica Dačić na izjavu Željka Komšića da je za njega Kosovo nezavisna država.

“Novoizabrani hrvatski član Predsedništva BiH Željko Komšić još nije ni stupio na dužnost, a već se potrudio da provocira Srbiju svojom izjavom da smatra da je Kosovo nezavisna država. I ja lično smatram da Republika Srpska može da bude nezavisna država kad to moze i Kosovo, ali Srbija ima zvaničnu spoljnu politiku po kojoj priznaje teritorijalni integritet BiH”, rekao je Dačić za Tanjug.

Kako je dodao, Komšić bi morao da zna da je on sada na čelu BiH, u kolektivnom organu i da je spoljna politika te države samo ono što je odluka Predsedništva.

“BiH nije priznala Kosovo i ako članovi Predsedništva ne poštuju teritorijalni integritet Srbije, treba da znaju da narušavaju prijateljske odnose, kao i da će izazvati našu recipročnu reakciju. Umesto toga, bolje je da se okrenemo saradnji i zajedničkoj budućnosti”, zaključio je Dačić.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar