VUČIĆ NA SASTANKU SA RUSKIM AMBASADOROM: Nemamo više razloga za poverenje u KFOR I NATO

VUČIĆ NA SASTANKU SA RUSKIM AMBASADOROM: Nemamo više razloga za poverenje u KFOR I NATO

FOTO OKSANA TOSKIC


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obavestio je ambasadora Rusije Aleksandra Čepurina da Srbija nema više razloga da ima poverenja u Kfor, odnosno NATO na KiM.

Kako je naveo, pokazalo se da je sve što su govorili o kretanju jedinica ROSU – izmišljotina.

Predsednik Vučić i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastali su se sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Čepurinom. Predsednik Vučić i premijerka Brnabić su se zahvalili ambasadoru Čepurinu na tome što Rusija razume šta se tačno dešava na Kosovu i Metohiji i koliko su ugroženi mir i stabilnost u celom regionu.

Predsednik Vučić je naglasio da je reč o do sada najsnažnijem pokušaju ugrožavanja opstanka Srba na Kosovu i Metohiji.

Predsednik Vučić je rekao da će Srbija i u postojećoj situaciji nastaviti da se ponaša ozbiljno i odgovorno, ali i da nema više razloga da ima poverenja u Misiju Kfor, odnosno NATO na Kosovu i Metohiji, jer se pokazalo da je sve što su govorili o kretanju jedinica ROSU – izmišljotina.

Ambasador Čepurin je istakao da rusko rukovodstvo s pažnjom prati razvoj situacije, što se vidi i iz saopštenja Ministarstva spoljnih poslova Ruske Federacije, i da veruje da će Srbija, kao ozbiljna država, umeti da se odgovorno nosi sa provokacijama i pretnjom konfrontacijama.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar