VUČIĆ: Nastavićemo razgovor s Prištinom, nisu ovde važni Tači i Haradinaj

VUČIĆ: Nastavićemo razgovor s Prištinom, nisu ovde važni Tači i Haradinaj

(BETAPHOTO/HINA/Daniel KASAP/DS)


Razgovori s Prištinom će sigurno biti nastavljeni, ali još nemam odgovor na pitanje u kakvoj formi, izjavio je danas predsednik Aleksandar Vučić.
Takođe, on je istakao da su važniji razgovori s njihovim političkim sponzorima i mentorima.

Vučić je novinarima na Pasuljanskim livadama rekao da je to što Tači i Haradinaj prete, a prethodno nekog izubijaju, a onda tvrde da se njima preti – pokvareno, bezobrazno i neistinito.

“Ali, nisu ovde važni Tači i Haradinaj. Niti oni vode bilo kakvu igru, niti imaju nekog značaja”, rekao je predsednik Vučić.

On je objasnio da treba postići dodatni dogovor i da je bolje razgovarati i milion dana, “ma kako to ponekad odvratno i teško bilo”, nego jedan ne i onda doći do sukoba.

Vučić se osvrnuo i na pojedine kritike koje su mu upućene na račun razgovora koji je obavio sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

“Za mene je iznenadujuće i čudno što me od jutros napadaju što sam zagovarao sa Putinom. Ne postoji niko u Evropi ko ne razgovara sa Putinom. Razgovaram sa svima. Razgovarao sam sa Federikom Mogerini kada smo imali divljački napad na Marka Đurića”, rekao je Vučić.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar