Vučić: Ne pada mi na pamet da odgovaram Pacoliju

Vučić: Ne pada mi na pamet da odgovaram Pacoliju

(BETAPHOTO/MILOS MISKOV/DS)


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da “mu ne pada na pamet” ni da čita ni da odgovara na otvoreno pismo koje je dobio od kosovskog ministra spoljnih poslova Bedžeta Pacolija, kao ni na druga pisma koja od političara dobija iz Beograda.

U izjavi novinarima u Lebanu, Vučić je rekao da mu svakodnevno stiže mnogo pisama od ljudi i da se on koncentriše na to da njima odgovori.

“A političarima da odgovoram, i iz Beograda i iz Prištine, ne pada mi na pamet. Ni da ih čitam ni da im pišem. Nisu oni meni pisali da ih ja čitam nego su prvo poslali svima drugima da ih pročitaju…”, rekao je Vučić povodom pisma Pacolija u kojem ga je on pozvao da prizna nezavisnost Kosova kao “države koja počiva na slobodi, demokratiji i blagostanju”.

On je rekao da Pacoliju ne želi da odgovori, a i da ne zna šta bi odgovorio “da sebi ne ispade smešan”.

“A za velikosrbe koji mi drže patriotske pridike da kažem – nije srpstvo koliko ćete da vičete i arlaučete nego kakav je rezultat na kraju. Naš narod na Kosovu i Metohiji ne možete da slažete. I zato oni koji protiv nas organizuju skupove na Kosovu ne mogu da skupe više od 30 ljudi. A mi smo danas u Bojniku i Vlasotincu imali više nego oni u svim drugim gradovima, van Beograda. Pa i slično kao u Beogradu”, rekao je on.

Komentarišući izjavu jednog od lidera Saveza za Srbiju Dragana Djilasa da ne želi da odgovara na pitanje medija bliskih vlastima, Vučić je rekao da je reč o bahatosti i osionosti koja dovoljno govori “kako je bilo i kako bi oni želeli da naprave da bude”.

“Ali narodna volja nije takva da bi se ta dugotrajna nesreća u bilo kojem obliku ponovila”, rekao je on.

Vučić je rekao da nema sumnje da je Đilas postao “multimilioner i milijarder” tek posle dolaska na vlast a da su priče da je novac zaradio u Češkoj “priče za malu decu”.

“Tek mu je dolazak na vlast doneo pola milijarde evra u prihodima za pet godina, u četiri kompanije. To su zvanični podaci”, rekao je on.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar