VUČIĆ: Neću da se krijem iza naroda sa predlogom za Kosovo

VUČIĆ: Neću da se krijem iza naroda sa predlogom za Kosovo

foto Marko Djokovic


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će sa svojim predlogom o trajnom rešenju kosovskog pitanja “izaći pred narod”, koji će onda odlučiti o svojoj budućnosti.

“Ničeg lepog oko Kosova nema što možemo dobiti i ponuditi narodu. Samo muke i teške stvari. I sve što je teško, sve što je muka, ja ću izaći pred narod i reći moj predlog. Uopšte neću da se krijem, a narod će da donese odluku o svojoj budućnosti “, rekao je Vučić novinarima u Kraljevu.

Vučić je kazao da ljudi moraju biti upoznati sa svim posledicama jedne, druge i treće odluke, ali da još nije odlučio šta će ponuditi gradjanima.

“Narod neka kaže da li želi jedno, da li želi drugo ili treće. Ni iza čega i ni iza koga neću da se krijem”, istakao je predsednik države.

Vučić je kazao da će odluka o referendumu biti doneta pošto se dodje do kompromisnog rešenja koje nije na štetu građana.

“Još smo dalo od takvog rešenja”, kazao je Vučić, koji je na pitanje novinara da li će biti raspisan referendum o trajnom rešenju za Kosovo odgovorio da uvek pitaju za formalne, a ne suštinske stvari.

Vučić je gradjanima Kosova uoči Vidovdna zahvalio što čuvaju svoju zemlju.

“Malo nam je Srba ostalo na Kosovu i Metohiji. Želim da im se zahvalim što čuvaju našu zemlju, a mi ćemo se boriti svim političkim sredstvima da im osiguramo bezbednost”, rekao je predsednik.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar