VUČIĆ: Nikome nećemo dozvoliti, pa ni Prištini da napada naš narod, čuvati mir i stabilnost nije znak slabosti

VUČIĆ: Nikome nećemo dozvoliti, pa ni Prištini da napada naš narod, čuvati mir i stabilnost nije znak slabosti

(BETAPHOTO/MILOS MISKOV/DS)


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas u Vrnjačkoj banji da svakog dana na KiM srpskom narodu prete, a poruka Srbije je da će čuvati mir i stabilnost, ali da to niko ne treba da shvati kao znak slabosti jer Beograd neće dozvoliti nikome, pa ni Prištini, da napadne naš narod.

Vučić je, obraćajući se građanima na Promenadi u Vrnjačkoj banji na početku obilaska Raškog okruga, kazao da nema nikakvu bojazan što se tiče ekonomije Srbije, ali da ga brine politička situacija u regionu.

„Imamo u Prištini ljude koji se ponašaju neodgovorno, nisu ispunili što piše u Briselskom sporazumu. Jedinu obavezu Zajednicu srpskih opština, a posle toga uveli su takse od 100 odsto na srpsku robu želeći da unište srpski narod na KiM, da ga proteraju sa svojih vekovnih ognjišta, ali i da nanesu ekonomsku štetu Srbiji. Mi tu štetu možemo da istrpimo, ali nećemo odustati od nacionalnih i državnih interesa”, naglasio je on.

Vučić je rekao da se Srbija nimalo ne junači, kao neki ranije koji su se junačili a onda bežali glavom bez obzira.

Ističe, međutim, da će, ako budemo sačuvali mir i stabilnost, biti moguća još veća ulaganja u Vrnjačku banju, da plate i penzije još brže rastu.

„Svakog dana nam prete ujedinjavanjem Kosovske Mitrovice, naša poruka je jasna – čuvaćemo mir i stabilnost, nemojte da pomislite da je to znak slabosti, nećemo dozvoliti ni vama ni bilo kom drugom da napadnete naš narod”, poruka je Vučića.

Govoreći o Vrnjačkoj banji Vučić je podsetio da je država prethodnih godina mnogo novca uložila u ovu opštinu.

„Danas Vrnjačka banja divno izgleda, sve više je hotela, turistički kapaciteti su lepši i bolji. Vrnjačka banja danas bukvalno izgleda lepše od Baden Badena, i mnogih evropskih banja”, rekao je on obećavši da će država uložiti još mnogo novca u Vrnjačku banju.

Međutim, ukazao je da je jedna loša vest koja dolazi iz Vrnjačke banje to da imamo sve manje dece koja se rađaju u toj opštini.

„Što je standard viši ovde, direktno proporcionalno opada natalitet. Potrebno nam je više dece”, upozorava je Vučić.

Dodao je da država ulaže u povećanje nataliteta sve više i ponovio da nema opstanka naše nacije ako ne promenimo taj trend.

„Bez toga naš narod i zemlja neće imati budućnost”, naglasio je Vučić.

Rekao je da će životni standard građana biti sve veći i da ćemo imati sve veće plate i penzije iz godine u godinu, jer je država uspela da stabilizuje javne finansije.

„Uspeli smo zemlju da stabilizujemo sasvim, da napravimo dobre temelje, da plate i penzije mogu da rastu, da ne ugrožavamo javni dug, koji smanjujemo i nastavićemo da ga smanjujemo i ove godine. Hoću da naša deca ne moraju da plaćaju naše dugove i nesposobnost, da mogu da žive ovde a ne u inostranstva, a neke iz inostranstva da vratimo”, objasnio je Vučić.

Istakao je da sve to ne bi bilo moguće bez podrške građana koji su verovali onima koji nisu samo obećavali, već radili.

„Hvala što ste verovali radu, marljivosti, teškim merama i posvećenosti. Samo zbog vas je Srbija na dobrom putu”, zahvalio se građanima.

Vučić je na Promenadi obišao i štandove sa rukotvorinama Udruženja „Zlatne niti”, a prethodno je posetio Dom zdravlja, prenosi Tanjug.

Vučić obišao pogon fabrike kreveta „Moja soba” u Kraljevu
KRALjEVO – Predsednik Aleksandar Vučić obišao je danas, u okviru posete Raškom okrugu, proizvodni pogon fabrike kreveta i dušeka „Moja soba” u Kraljevu.

Predsednik je tokom posete pogonu, razgovarao sa upravom i radnicima fabrike.

Direktor fabrike Branko Petrović rekao je za Tanjug da je ta fabrika 2012. godine imala četiri zaposlena, a danas ih ima 119 i izvozi 95 odsto proizvoda, odnosno oko 2.000 kreveta mesečno.

Proizvodi se ne izvoze samo u zemlje regiona, već i u zemlje EU – poput Nemačke, Holandije, Belgije…

Fabrika je prošle godine zabeležila rast od 150 odsto, rekao je Petrović.

Gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić, koji je sa Petrovićem sačekao predsednika, rekao je da je „Moja soba” primer fabrike koja je ostvarila izuzetan napredak za samo šest godina.

„’Moja soba’ je fabrika koju nijedan radnik nikada nije napustio”, dodao je Terzić za Tanjug.

Prethodno, predsednik je posetio Vrnjačku banju, gde je obišao Dom zdravlja i obratio se građanima na Promenadi, uz poruku da…

Predviđeno je da Vučić danas poseti i Bogutovačku banju, gde će obići Etno selo „Bogut”, a zatim Rašku, gde će u kasarni „Stefan Nemanja” razgovarati sa Srbima sa Kosova i Metohije, a zatim svečano otvoriti fabrike Luš Protect d.o.o.

Iz Raške Vučić odlazi u Tutin, gde je predviđeno da obiđe obnovljene Tehničku školu i Gimnaziju, kao i da se sastane sa lokalnim privrednicima i predstavnicima lokalne samouprave.

U Kraljevu, gde stiže iz Tutina, Vučić će prisustvovati potpisivanju Ugovora o određivanju aerodroma „Morava” za civilni i vojni saobraćaj.

Za 17 sati predviđeno je obraćanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić u kraljevačkom SC „Ibar”, prenosi Tanjug.

1 comment

Dodajte komentar
  1. 1
    Dr Miggyy

    OTETO ПРОКЛЕТО?

    Како се постаје најсиромашанији у Европи, без високе мудрости? Када га нападнеш идиотски из нутра, нема пара, нема хране, а има је у контејнерима, лажеш га како му је добро, а он се прави да не види, гладује, жеђује и мудро ћути. Шта још није поскупело? Све, осим пензије и плате радницима, па пензионери и радници живите, рајски, ако имате чиме? Господо пензионери, оседели сте, а не знате с којом птицом идете на буњиште. „Власник“ земље и пензионера добро их лагао седам година и наставља успешно с тим активностима. Такође, пензионери заборавили да им се власник захвалио писмом, што су му добровољно омогучили да им отима пензије, а другима није јасно за колико им је порасла пензија. Пензија им је порасла за 7,33%, но икада већа, а трошкови живота нарасли за више од 20% и то не види гласачка машина свога „власника“, a oтете пензије пензионерима остају проклете „власнику“.

+ Ostavite komentar